Final Fantasy 16 wordt eventjes een PS5 exclusive

News
maandag, 07 november 2022 om 17:30
final fantasy 16f1609859642
Fans die uitkijken naar Final Fantasy 16 kunnen het beste bij de PlayStation 5 zijn. De nieuwe game wordt namelijk tijdelijk een PS5 exclusive.
Het is alweer zes jaar geleden dat Final Fantasy 15 verscheen en fans van de populaire franchise voor het laatst van een nieuwe main title konden genieten. Spelers zullen nog wat langer geduld moeten hebben, want een precieze releasedatum van Final Fantasy 16 is nog niet bekend.
Wel is duidelijk dat je op de PlayStation 5 iets minder lang geduld moet hebben. Het was namelijk al bekend dat de game eerst op de console van Sony zou verschijnen, maar nu weten we ook hoe lang.
Uit een nieuwe reclame van Sony blijkt namelijk dat Final Fantasy 16 een PS5 exclusive wordt voor 6 maanden. Daarna zal de game ook uitkomen voor PC. Spelers op de Xbox consoles zullen waarschijnlijk naast het net vissen, ondanks dat Final Fantasy 15 wel op de Xbox One uitkwam.

Wanneer komt Final Fantasy 16 uit?

Hoewel er nog geen precieze releasedatum is voor Final Fantasy 16, heeft Square Enix wel al een indicatie gegeven wanneer de game zal verschijnen. De release staat momenteel namelijk gepland voor de zomer van 2023. Eigenlijk zou de game al in 2021 uitkomen, maar het coronavirus heeft een streep gezet door dat plan.
Volgens producent Naoki Yoshida zal de releasedatum nog voor het einde van het jaar onthuld worden. Yoshida stelt fans bovendien gerust, want Final Fantasy 16 ‘komt niet later dan de zomer uit’.