Dit zijn de nieuwe stemacteurs voor Rick and Morty

News
maandag, 16 oktober 2023 om 17:30
In de wereld van de Amerikaanse animatieserie Rick and Morty hebben recentelijk enkele belangrijke veranderingen plaatsgevonden. Het zevende seizoen van de serie is van start gegaan afgelopen zondag met nieuwe stemacteurs voor de hoofdpersonages.
Ian Cardoni neemt de stem van Rick voor zijn rekening, terwijl Harry Belden de stem van Morty vertolkt. Dat is onthuld in de credits van het nieuwe seizoen. De nieuwe cast markeert het vertrek van de oorspronkelijke stemacteur en medebedenker van de serie, Justin Roiland. Het vertrek van Roiland was omgeven door controverse, aangezien hij eerder beschuldigd was van huiselijk geweld. Deze beschuldigingen leidden tot zijn ontslag. Echter, enkele maanden later werd de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Roiland had oorspronkelijk zowel de stem van Rick als Morty ingesproken.
Het seponeren van de zaak tegen Roiland betekent dat hij niet langer wordt vervolgd voor de beschuldigingen van huiselijk geweld die tegen hem waren ingediend. De stemacteur en medebedenker van de serie heeft opgelucht gereageerd op dit nieuws. De beschuldigingen waren afkomstig van een voormalige vriendin en omvatten onder andere huiselijk geweld en bedreiging, die naar verluidt in 2020 hadden plaatsgevonden.
Roiland heeft altijd zijn onschuld staande gehouden, maar desondanks beëindigden het televisiekanaal Adult Swim, dat verantwoordelijk is voor Rick and Morty, en entertainmentbedrijf Hulu hun samenwerking met hem. Deze ontwikkelingen hebben de cast en crew van de serie en de fans in de loop der tijd voor uitdagingen gesteld, en de komst van nieuwe stemacteurs voor de iconische personages zal ongetwijfeld discussie en reflectie teweegbrengen onder de fans.

Rick and Morty kijken in Nederland

Rick and Morty is een geliefde animatieserie die al sinds 2013 wordt uitgezonden. De show volgt de avonturen van de eigenaardige wetenschapper Rick en zijn kleinzoon Morty. In Nederland hebben we geen Adult Swim, maar kunnen fans de serie bekijken via de streamingdienst HBO Max.