FIFA games gaan ook door zonder EA

News
maandag, 18 oktober 2021 om 10:30
fifa 22 alexander arnoldf1627654598
Onlangs heeft EA naar buiten gebracht in een blog mogelijk te willen stoppen met de naam FIFA. In de blogpost werd weinig informatie gegeven over waarom de naam dan zou veranderen, maar de laatste dagen is daar meer over naar buiten gekomen. Nu heeft FIFA gezegd te willen doorgaan met de FIFA games, ook zonder EA.
FIFA heeft haar kijk op de FIFA naamswijziging gegeven. Opvallend is dat FIFA door wil gaan met games ontwikkelen onder de naam FIFA, ook als EA de naam niet meer wil gebruiken. Dit kan volgens het bedrijf namelijk ook in samenwerking met andere developers.
FIFA zegt een goede toekomst te zien in games en eSport. FIFA maakt duidelijk dat de band tussen de twee bedrijven niet meer goed is. FIFA zegt namelijk ook dat het voetbalgenre van eSports niet door maar één bedrijf moet worden bezit. Hier doelt FIFA duidelijk op EA.

Waarom eindigt de deal tussen FIFA en EA?

De reden dat EA nu mogelijk wil stoppen met de naam, zou zijn omdat FIFA te veel geld zou vragen voor het gebruik van de naam. De voetbalgame van EA is nu al bekend onder een groot publiek, dus de kans is groot dat een nieuwe game onder een andere naam wel succesvol kan blijven. Het risico van een naamsverandering kan het bedrijf dus wel nemen.
In het bericht van FIFA zegt het bedrijf dat meerdere gamestudio's interesse hebben om samen te gaan werken met FIFA. Andere studio's die nog niet zo bekend zijn met voetbalgames zouden misschien wel meer geld willen geven voor het dragen van de naam, want dit levert weer veel bekendheid op.
De mogelijke nieuwe partner van FIFA krijgt niet alleen de naam. De developer krijgt dan ook de rechten voor de FIFA World Cup en FIFA's Women's World Cup. FIFA ziet dus nog een goede toekomst voor voetbalgames, ook zonder een samenwerking met EA.

Populair Nieuws