'GTA Trilogy krijgt GTA 5-achtige besturing'

News
maandag, 18 oktober 2021 om 10:00
gta trilogy nme headerf1633707380
Rockstar gaat met GTA Trilogy - Definitive Edition drie klassiekers uit de franchise in een nieuwe jasje steken. Naast de graphics zal ook de gameplay op schop gaan en volgens een gelekt bericht van de ontwikkelaar zullen de games een GTA 5-achtige besturing krijgen.
Er gingen al langere tijd geruchten, maar eerder deze maand heeft Rockstar eindelijk officieel aangekondigd dat GTA Trilogy - Definitive Edition eraan komt. Bij de aankondiging heeft de ontwikkelaar nog niet heel veel details bekendgemaakt, maar wel dat er naast grafische verbeteringen ook ‘moderne gameplay-veranderingen’ zullen komen.
Het lijkt erop dat het nu duidelijk om wat voor soort veranderingen het gaat. Een gebruiker op de GTA Forums heeft namelijk een beschrijving van GTA Trilogy gedeeld, die stond op de support-pagina van Rockstar. Die informatie is nu offline gehaald, maar niet voordat het is gezien en gekopieerd.
Volgens het bericht zal GTA Trilogy ‘besturing en targeting in de stijl van GTA 5’ krijgen. Daarnaast zal de wereld aangepast worden met ‘nieuwe belichting, hoge resolutie textures en een verhoogde draw distance’.

Drie klassiekers in GTA Trilogy

De collectie van remasters zal bestaan uit drie geliefde titels uit de franchise, namelijk GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas. De avonturen van de verschillende gangsters zullen binnenkort dus op een nieuwe manier te beleven zijn. Het is alleen nog onbekend hoeveel GTA Trilogy zal gaan kosten en wanneer de game precies uitkomt. Wel moet de collectie ergens in 2021 in de (digitale) winkelschappen liggen. De trilogie is bovendien een unicum, want met de game worden voor het eerst titels uit de main franchise van GTA naar de Nintendo Switch gebracht.