Problemen Verstappen en Red Bull niet voorbij: "Perez heel dichtbij DNF"

News
woensdag, 11 mei 2022 om 9:30
si202205082943 newsf1652253644
Na de eerste vijf races van het nieuwe seizoen is het duidelijk dat Red Bull Racing weer een razendsnelle auto heeft gebouwd. Tegelijkertijd hebben Max Verstappen en Sergio Perez alleen ook last van technische problemen en die zijn nog niet voorbij.
Tijdens de Grand Prix van Miami wist Max Verstappen al op ronde negen de koppositie over te nemen van Charles Leclerc, ondanks dat de Nederland de race begon vanaf de derde startplek. Teamgenoot Sergio Perez reed op het moment van de inhaalactie vierde, maar wist wel steeds dichterbij Carlos Sainz op P3 te komen. Ten minste, totdat hij last kreeg van technische problemen.
De Mexicaan verloor kostbare seconden in een zeer korte tijd. Hoewel het team van Red Bull Racing eerst dacht dat de coureur simpelweg de slipstream van Sainz was kwijtgeraakt, was er wel degelijk iets mis met de auto. Het zorgde bijna voor een uitvalbeurt voor de teamgenoot van Verstappen, dat vertelt teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.

Domper voor Perez, winst voor Verstappen

Door de troubleshooting kon Perez gelukkig verder rijden, maar moest hij wel flink wat topsnelheid inleveren. Daardoor kon hij niet meer langs Sainz komen, zelfs niet na een late safety car en verse banden, en moest hij genoegen nemen met de vierde plek.
Verstappen wist ondertussen Leclerc van zich af te houden in een spannende slotfase en zijn derde overwinning van het seizoen te claimen. Daarmee heeft de regerend wereldkampioen alle races dit seizoen gewonnen die hij heeft gefinisht.