FIFA 23 krijgt speciale FUT kaarten van Marvel

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 9:00
havertz trap to volley jun28 v2f1658328735
Al een lange tijd is FUT de populairste modus in de FIFA games. Voor FIFA 23 is EA Sports daarom een samenwerking aangegaan met Marvel, om te zorgen voor zeer speciale kaarten.
FIFA 23 wordt voorlopig de laatste FIFA game, aangezien de reeks vanaf volgend jaar door het leven zal gaan als EA Sports FC. Voor de laatste titel lijkt EA dan ook even flink uit te gaan pakken. Dat blijkt ook uit een nieuwe samenwerking die is aangekondigd door de ontwikkelaar en uitgever.
Voor FIFA 23 slaat EA Sports namelijk de handen ineen met Marvel, om speciale FUT kaarten te gaan maken. Dat betekent niet dat je straks kan gaan voetballen met Thor, Iron Man of Thanos in je team, maar er zullen juist FUT kaarten verschijnen van echte voetballers met de iconische Marvel-artwork.
Niet alle voetballers krijgen de speciale behandeling van Marvel. Er worden namelijk een aantal culthelden geëerd, waaronder Yaya Touré uit Ivoorkust, de Zuid-Koreaanse Park Ji-Sung en de Italiaan Marchisio. De speciale versies zullen gelanceerd wordens tijdens de lancering van de World Cup modus.

Op het WK spelen in FIFA 23

Omdat dit jaar het WK georganiseerd wordt in Qatar, komt de speciale modus naar FIFA 23 toe. Daar blijft het bovendien niet bij. In 2023 wordt namelijk ook het WK vrouwenvoetbal georganiseerd in Australië en Nieuw-Zeeland. Rond die tijd zal dus ook een World Cup modus voor vrouwenvoetbal verschijnen in FIFA 23.
Voor de nieuwe game wil EA Sports namelijk meer aandacht vestigen op het vrouwenvoetbal. Daarom prijkt niet alleen Kylian Mbappe op de cover, maar ook Sam Kerr, die uitkomt voor Chelsea en het vrouwenelftal van Australië.