FIFA 23 blijkt enorm succes voor EA

News
woensdag, 02 november 2022 om 14:30
fifa 23f1658388766
Elk jaar is er een aantal games waarvan je van tevoren al weet dat ze goed gaan verkopen. FIFA mag zich zeker tot die games rekenen. FIFA 23 blijkt zelfs nog succesvoller dan gedacht.
Al vrij snel na release bleek dat FIFA 23 in de eerste week beter verkocht dan gemiddeld. De game beleefde zelfs de grootste lancering van een FIFA game tot nu toe. Dat werd bereikt met meer dan 10,3 miljoen spelers in de eerste week.
Inmiddels zijn er wat meer weken verstreken en blijkt de populariteit van de game onverminderd. Uit de kwartaalcijfers van EA blijkt dat FIFA 23 10 procent meer verkocht is dan FIFA 22 (via VGC). Er zijn bovendien ook 6 procent meer FUT spelers dan FIFA 22 had in dezelfde periode.
Dat lijken geen heel grote percentages, maar op de miljoenen spelers die FIFA jaarlijks heeft, gaat het toch al snel om een miljoen of meer spelers. Bovendien is het goed mogelijk dat er nog een grote golf nieuwe FIFA 23 spelers bij komt. Vanaf 9 november gaat namelijk de WK modus van de game live.

Wat brengt het WK naar FIFA 23?

Rond het WK in Qatar gaat er de nodige content bij komen in FIFA 23. Met de gekwalificeerde teams kun je het hele WK naspelen in de game. Dat kan redelijk vrij, maar ook op een manier waarbij je met dezelfde beperkingen speelt als in het werkelijke WK. Ook komen er speciale WK items in FUT beschikbaar.