FIFA 21 in december naar PS5 en Xbox Series X

News
woensdag, 28 oktober 2020 om 16:00
fifa 21 mbappef1602065057
EA Sports heeft de datum waarop FIFA 21 naar next-gen komt, onthuld. Dinsdag maakte de ontwikkelaar bekend dat FIFA 21 op 4 december 2020 naar PS5 en Xbox Series X en Xbox Series S komt.
Eerder dit jaar verscheen FIFA 21 al voor de huidige generatie consoles. Op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch kan er al enige tijd virtueel ene balletje rond getikt worden. Binnenkort is dat dus ook mogelijk op PlayStation 5 en Xbox Series X/S.
FIFA 21 maakt gebruik van zogenoemde Dual Entitlement. Dit houdt in dat FIFA-spelers die 21 al op PS4 of Xbox One hebben, deze gemakkelijk kunnen overzetten naar PS5 of Xbox Series X. Helaas is het niet mogelijk om te switchen van console team. EA laat weten dat een FIFA 21 next-gen-upgrade alleen mogelijk is als je de game van PlayStation naar PlayStation doet en Xbox naar Xbox.

FIFA 21 van PS4 naar PS5

Hoe de gratis FIFA 21 overgang naar next-gen precies in zijn werking gaat, leggen we hier haarfijn voor je uit. Je hoeft de game in ieder geval niet twee keer aan te schaffen.
De next-gen versie van FIFA 21 bevat snellere laadtijden en verbeterde animaties en lichteffecten. De PS5-versie van FIFA 21 maakt ook gebruik van de haptische feedback van de vernieuwde controller. Met Haptic Feedback kan een ontwikkelaar spelers het verschillen laten voelen tussen bijvoorbeeld verschillende ondergronden. Zo laat het bijvoorbeeld het gras aanvoelen wanneer een speler in FIFA 20 een flinke sliding maakt. De sensatie moet voelbaar zijn door de nieuwe adaptive triggers die in de L2 en R2 knoppen opgenomen zijn.
Of FIFA 21 op PS5, Xbox Series X en Xbox Series S ook nog extra gameplaymogelijkheden krijgt, is niet duidelijk. Voor FIFA 21 zullen slechts delen van de save data overgezet worden naar de next-gen versie op de PS5 en Xbox Series via Dual Entitlement. Het betreft de progressie in FIFA Ultimate Team en VOLTA. Career Mode-saves blijven helaas op je oude console staan.
fifa irritaties 4f1587898220
FIFA 21 is nu te spelen op Xbox One, PS4, PC en Nintendo Switch. Later komt de footie dus ook naar Xbox Series X en PlayStation 5. In onze FIFA 21 review lees je wat je van de game kan verwachten. En ben je een beginnende spelers? Dan leer je met onze FIFA 21 tips hoe jij de voetbalvelden vanaf het begin kan domineren.