Let op: Tijdschema F1 GP van Japan wijkt flink af!

News
vrijdag, 07 oktober 2022 om 14:00
max verstappen red bull f1 gp groot brittannief1656935396
Tijdens de GP van Japan heeft Max Verstappen een goede kans om zijn tweede titel in F1 te claimen. Wil je alles live kijken, dan moet je wel vroeg uit de veren, want het tijdschema wijkt behoorlijk af!
In theorie had Max Verstappen de mogelijkheid om in Singapore voor de tweede keer op rij wereldkampioen te worden. Daarvoor had hij alleen wel heel veel geluk nodig en na de bizarre kwalificatie op zaterdag, waarbij het team van Red Bull Racing een zeldzame maar dure fout maakte, was het al bijna helemaal onmogelijk. De race verliep voor Verstappen bovendien niet vlekkeloos, met een slechte start en een remfout.
In Japan zijn de kansen voor Verstappen om kampioen te worden een stuk realistischer. De Nederlander staat momenteel op 341 punten, terwijl concurrent Charles Leclerc 237 punten heeft. Al Verstappen de GP van Japan wint en de snelste raceronde neerzet, dan kan hij niet meer ingehaald worden. In theorie zou Leclerc dan nog hetzelfde aantal punten kunnen halen, maar de Monegask kan niet meer de 11 overwinningen van Verstappen evenaren.
Wil je het potentiële kampioenschap van Max Verstappen live aanschouwen, dan moet je wel vroeg uit de veren. De race in Japan wordt namelijk gehouden om 14:00 lokale tijd, wat betekent dat de Grand Prix flink afwijkt van het gebruikelijke tijdschema. Zo ziet het tijdschema voor de GP van Japan eruit.

Mooie locatie voor kampioenschap Verstappen

Als Verstappen kampioen wordt in Japan, dan is dat wel een mooi moment voor Red Bull Racing. Het team maakt namelijk gebruik van de motoren van Honda, ook al staat er officieel een badge op van Red Bull Powertrains.
De samenwerking tussen Red Bull Racing en Honda loopt momenteel tot eind 2025, maar mogelijk gaan beide partijen een nieuwe samenwerking aan tot na 2026. Volgens geruchten zal de nieuwe deal aangekondigd worden tijdens de GP van Japan, wat helemaal mooi gevierd kan worden met een nieuwe titel voor Verstappen.