Ajax toont interesse in buitenspeler MLS

News
woensdag, 27 september 2023 om 19:00
Ajax bevindt zich momenteel in de zoektocht naar versterkingen, vooral na het vertrek van Sven Mislintat. Volgens bronnen, waaronder Fabrizio Romano, heeft de Amsterdamse club zijn pijlen gericht op de 23-jarige Uruguayaanse rechtsbuiten Facundo Torres, die op dit moment voor Orlando City in de MLS speelt.
Hoewel het niet zeker is of de interesse in Torres al bestond tijdens het bewind van Mislintat, lijkt de timing van het gerucht daar wel op te wijzen. Tot op heden heeft Ajax nog geen officiële aanbieding aan Torres gedaan. De club beschouwt de jonge Uruguayaanse speler alleen als een langetermijninvestering en zal intern moeten beslissen wie er verantwoordelijk wordt voor het technische aspect van een mogelijke overgang.
Bij Orlando City staat Torres hoog aangeschreven als een waardevolle aanwinst. Dit seizoen heeft hij indruk gemaakt door in 27 MLS-wedstrijden twaalf doelpunten te scoren en drie assists te geven. Zijn huidige contract bij Orlando City loopt door tot 2025. Als Torres naar Ajax komt, zou dit eindelijk de belangrijke positie van rechtsbuiten kunnen invullen, waar de club naar op zoek is. De Uruguayaanse speler geeft de voorkeur aan aanvallen vanaf de rechterflank.
Ajax lijkt vastbesloten om de selectie te versterken en Torres wordt beschouwd als een potentiële waardevolle aanwinst voor de club. De komende tijd zal duidelijkheid verschaffen over de concrete interesse van Ajax in Torres en hoe de club de technische aspecten van een mogelijke transfer zal aanpakken.