Fast and Furious 9 alweer uitgesteld

  Slecht nieuws voor fans van de actie-blockbusterreeks Fast & Furious. Het negende deel, genaamd Fast and Furious 9 (F9 in de VS), is namelijk voor een tweede keer uitgesteld. F9 werd naar 2 april 2021 uitgesteld, maar nieuwe James Bond-film No Time To Die heeft die datum nu gestolen.

  Universal

  In plaats van 2 april 2021 komt de film nu pas uit op 28 mei 2021. In de Verenigde Staten is het dan Labor Day Weekend, typisch gezien een goed weekend voor grote filmreleases. Fast and Furious 9 hoopt met dit weekend veel bezoekers te vergaren, iets wat met vorige delen telkens weer goed lukte.

  Om deze reden werd de film eerder dit jaar toen COVID-19 de wereld in zijn greep nam al uitgesteld van 2020 naar 2021. Toen werd al snel de 2 april-datum vastgegerepen. Deze heeft de film nu opgegeven omdat een andere grote film op die dag verschijnt. No Time To Die, de nieuwe James Bond-film, komt dan namelijk uit.

  Vechten tussen Fast and Furious 9 en 007

  De reden waarom Fast and Furious 9 niet meer op 2 april verschijnt hangt samen met de nieuwe releasedatum van No Time To Die. De nieuwe James Bond-film wordt namelijk ook uitgegeven door productiehuis Universal, net als de Fast and Furious-films. De grote filmmaatschappij wil natuurlijk niet dat F9 en de nieuwe James Bond-film, de twee grootste films van de studio, met elkaar gaan concurreren en heeft daarom voor deze aanpak gekozen.

  Het uitstel van No Time To Die kwam dan ook niet bepaald als een verrassing nadat vorige week Disney een nieuwe ronde verlatingen bekendmaakte. Black Widow werd namelijk uit november gehaald en opgeschoven naar 2021. De film komt nu pas in mei 2021, een paar weken voor Fast and Furious 9.

  Het negende deel in de filmreeks met Vin Diesel in de hoofdrol komt nu vier jaar na de release van de vorige, genummerde Fast and Furious-film. In 2019 versheen nog wel Hobbs & Shaw, een spinoff van de filmserie. De laatste James Bond, Spectre, kwam daarentegen uit in 2015.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.