Meld je aan voor AMBER Alert in de Burgernet app - Zo doe je dat!

Article
vrijdag, 22 juli 2022 om 16:53
Met AMBER Alert hebben kinderen in gevaar de beste kans om gered te worden. Maar de gelijknamige app voor het systeem bestaat niet meer. Op deze manier kan je je aanmelden voor de nieuwe Burgernet app om op de hoogte blijven van alle AMBER Alert berichten!
AMBER Alert is van origine een Amerikaanse systeem dat in het leven is geroepen om het publiek op de hoogte te stellen van vermiste kinderen, om de kans te vergroten dat ze worden gevonden. Sindsdien is het systeem overgewaaid naar veel andere landen, waaronder Nederland. AMBER Alert wordt niet alleen gebruikt om vermiste kinderen op te sporen, maar wordt nu gebruikt voor alle kinderen die mogelijk in gevaar verkeren, maar er hoeft niet per se iets ernstigs aan de hand te zijn.
Het is dan ook handig om op de hoogte te blijven van alle AMBER Alerts, maar de gelijknamige app voor het systeem bestaat niet meer. Hoe kan je nu de meldingen ontvangen op je smartphone? Dan is gelukkig heel eenvoudig in te stellen, de meldingen zijn namelijk opgenomen in de Burgetnet app. Wij hebben de stappen op een rij gezet hoe je de meldingen kan ontvangen.

AMBER Alert instellen op Android

  • Download de Burgernet app in de Google Play Store
  • Geef de applicatie toestemming om je GPS-locatie te gebruiken
  • Vanaf nu zal je automatisch notificaties ontvangen van Burgernet

AMBER Alert instellen op iOS

  • Download de Burgernet app in de Apple App Store
  • Geef de applicatie toestemming om je GPS-locatie te gebruiken
  • Vanaf nu zal je automatisch notificaties ontvangen van Burgernet

Burgernet is voor meer dan alleen AMBER Alert

Hoewel je de applicatie van Burgernet nodig hebt om AMBER Alert meldingen te ontvangen, zal de app je van nog meer situaties op de hoogte houden. Zo is Burgernet erop ingesteld om het publiek te vragen om hun ogen open te houden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je een notificatie ontvangt wanneer er in jouw omgeving sprake is van een overval, diefstal of een andere verdachte situatie.
Voor meldingen over een zogeheten digitaal buurtonderzoek, bijvoorbeeld na een inbraak in de buurt, kan je via de app ook je e-mailadres doorgeven. Heb je iets gezien of gehoord, dan kan je op die manier de informatie doorgeven aan de politie.
Ben je overigens benieuw wat je precies moet doen als je informatie hebt omtrent andere situaties waarover je een melding hebt ontvangen, bijvoorbeeld een AMBER Alert, check dan de website van Burgernet.

Populair Nieuws