Fantastic Beasts films staan voorlopig op pauze

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 18:00
fantastic beasts 2f1632325377
Warner Bros. Discovery heeft grote plannen met Harry Potter, in de vorm van een nieuwe serie die het verhaal van de boeken opnieuw verfilmt. Maar op andere vlakken staat de franchise enigszins stil. Wie had gehoopt nog een Fantastic Beasts-film te zien, heeft bijvoorbeeld pech.
Vorig jaar verscheen Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, maar die film deed het niet zo heel goed. De ontvangst bij critici was matig tot slecht en het publiek had ook weinig interesse, aangezien de film vrij weinig opleverde. Er waren destijds al berichten dat de toekomst van Fantastic Beasts zou afhangen van de prestaties van de film en het ziet er nu naar uit dat de reeks inderdaad in de ijskast staat.
Volgens regisseur David Yates, die veel Harry Potter-films en de Fantastic Beasts-films regisseerde, staat laatstgenoemde reeks nu geparkeerd. Hij heeft ervan genoten de games te maken en was er trots op, maar toen de film uitkwam moesten de makers even pauzeren, vertelt hij aan Total Film. De implicatie lijkt dat de negatieve reacties de filmmakers aan het denken zetten.
Dat er eigenlijk vijf films zouden komen, was overigens een verrassing voor Yates. J.K. Rowling zeit dat volgens de regisseur uit het niets tijdens een persvoorstelling van één van de films. Uiteindelijk verwacht Yates terug te keren naar Fantastic Beasts, maar daar zijn momenteel geen gesprekken over.

David Yates zegt geen nee tegen Harry Potter-serie

Ook zonder Fantastic Beasts is het trouwens mogelijk dat Yates ooit terugkeert naar Harry Potter. Hij staat er voor open om bijvoorbeeld aan de HBO Max serie te werken. Maar dat zou waarschijnlijk pas in een later seizoen zijn.