Ervaren Harry Potter-regisseur zegt geen nee tegen reboot

News
donderdag, 14 september 2023 om 18:00
harry potterf1672392942
Er kan geen twijfel over bestaan dat de Harry Potter-reboot van HBO anders wordt dan de films. Er is een nieuwe cast nodig en bovendien wordt de reboot een serie. Toch zijn er hier en daar oude bekenden die geïnteresseerd zijn om mee te werken, zoals een ervaren regisseur.
Aan het begin van de Harry Potter-filmreeks werd er nog wel eens gewisseld van regisseur. Maar de laatste vier Harry Potter-films én alle Fantastic Beasts films werden allemaal geregisseerd door David Yates. Ervaren met de franchise is hij dus zeker, dus hij zou een aanwinst kunnen zijn voor HBO’s reboot.
Daar is Yates in een interview met Deadline ook naar gevraagd en hij sluit niet uit dat hij ooit terugkeert naar de franchise. Wel laat de regisseur weten dat het er voor nu waarschijnlijk niet in zit. Hij heeft veel andere projecten op zijn bureau, die allemaal niets met Harry Potter te maken hebben.
Toch is een terugkeer naar Harry Potter voor Yates een “zeg nooit nooit”-geval. Voor nu wil hij andere dingen maken, maar hij heeft veel positieve dingen te zeggen over Harry Potter. Bij de nieuwe serie zal hij dus waarschijnlijk niet vanaf het begin betrokken zijn, maar mogelijk kan HBO hem aan boord krijgen voor een later seizoen of een ander project in de Wizarding World.

Harry Potter reboot nog lang niet op HBO Max

Er gaan waarschijnlijk nog wel wat jaren overheen voor de Harry Potter reboot er daadwerkelijk is. Momenteel zijn er stakingen gaande in Hollywood en bovendien was de serie sowieso in een vroeg stadium. Er is nog geen cast en er zijn zelfs nog geen schrijvers aangenomen.