Fans zijn bezorgd om belangrijke Pokémon game

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 13:30
alola region pokemon sun moonf1679999778
De sluiting van de Nintendo eShop op 3DS en Wii U heeft grote gevolgen voor de beschikbaarheid van games. Met name Pokémon-fans zien veel titels verdwijnen. Bovendien leek er een zorgwekkend probleem te zijn met een belangrijke game.
Het sluiten van de Nintendo eShop is gelukkig niet het einde van de wereld als je alle games die je wilde spelen al gekocht had. In dat geval kun je ze voorlopig blijven downloaden en blijven spelen tot je hardware het definitie opgeeft. Dat geldt ook voor titels als Pokémon Bank, die vrij essentieel waren voor grote Pokémon fans.
Met Pokémon Bank kun je namelijk Pokémon tussen verschillende games van de zesde en zevende Pokémon generatie verplaatsen zonder dat je daarvoor een uitgebreid ruilproces meot opzetten met een tweede 3DS. Voorheen moest je voor Pokémon Bank een jaarlijks bedrag betalen, maar nu is de software gratis te gebruiken. Goed nieuws dus, maar dan moet alles wel werken.
Fans liepen er namelijk tegenaan dat Poké Transporter, een tweede app die Pokémon van de vijfde naar de zesde generatie kan upgraden door ze in Pokémon Bank te importeren, niet meer werkte. De app gaf aan dat je een nieuwe pas voor Pokémon Bank moest kopen, wat door de eShop sluiting niet meer kon en sowieso niet meer nodig zou moeten zijn. Er ontstonden direct zorgen dat Pokémon van de vijfde generatie of eerder voorgoed vast zouden zitten in hun originele games.

Pokémon Bank en Poké Transporter al gefixt

Gelukkig ziet het er naar uit dat het om een onvoorzien probleem ging, dat uiteindelijk maar een paar uur heeft geduurd. Pokémon fansite Serebii laat weten dat de problemen met Poké Transporter en Pokémon bank zijn opgelost. Je zou ze dus nu moeten kunnen gebruiken zoals ze horen te werken..