'Deze Pokémon kun je verwachten in de Violet & Scarlet-DLC'

News
zaterdag, 04 maart 2023 om 15:00
pokemon scarlet violet coverf1660819726
Afgelopen week werd aangekondigd dat Pokémon Violet & Scarlet twee uitbreidingen krijgen die later dit jaar moeten verschijnen. Nu lijkt de complete lijst met Pokémon die via de DLC's naar de game komen gelekt te zijn. Opvallend is dat het lek op precies dezelfde manier te zijn gebeurd als met de Pokémon Sword & Shield DLC's.
Pokémon Violet & Scarlet krijgent twee uitbreidingen in de vorm van The Hidden Treasure of Area Zero Deel 1 en 2. Over de twee uitbreidingen worden 223 eerdere Pokémon toegevoegd aan de game. Zo blijkt uit een rapport van dataminer Mattyoukhana_ op Twitter. Wel stelt de dataminer dat er nog wel eens meer monsters aan de lijst toegevoegd kunnen worden.
In een bestand op Pastebin heeft de dataminer 223 Pokémon opgeschreven die in de data stonden na de recentelijk uitgebrachte 1.2.0-update voor de games. Na de update stond een groot aantal Pokédex-vermeldingen in de data die voor spelers niet zichtbaar zijn. Ontwikkelaar Game Freak lekte op deze manier ook per ongeluk in 2020 de Pokémon die in de uitbreidingen voor Sword & Shield zaten.

Tal van starters in de uitbreidingen?

Hoewel Nintendo of Game Freak het lek niet bevestigen, lijkt het feit dat de ontwikkelaar ook bij de vorige titels op deze manier haar bijgewerkte Pokédex lekte vrij tekenend. Uit het document op Pastebin blijkt dat tal van starter pokémon uit eerdere generaties hun opwachting maken in de uitbreidingen. Opvallend is dat de vijfde, zesde en achtste generatie overgeslagen worden.
Vorig jaar gingen er namelijk al geruchten over een mogelijke uitbreiding voor Pokémon Scarlet & Violet die juist de regio van de zesde generaties games in het zonnetje zou zetten. Dat blijkt uit de gelekte data niet het plan te zijn. De vijfde generatie (Black & White) is anderzijds de eerstvolgende generatie die, op basis van The Pokémon Company's verleden, remakes zou moeten krijgen. In 2021 kwamen namelijk remakes uit van de vierde generatie Pokémon-games.