Fans van geliefde serie kunnen hem straks scherper zien dan ooit

News
zaterdag, 06 juli 2024 om 15:00
De serie Friends is inmiddels alweer 20 jaar afgelopen, maar de populariteit van de serie is er niet minder om geworden. Velen kijken hem nog steeds graag, vaak als een soort comfort food. Als jij hem ook nog steeds graag ziet, kan het nu scherper dan ooit.
Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden. Die gelegenheid laat Warner Bros. niet voorbij gaan zonder er iets mee te doen. Het resultaat? Misschien wel de ultieme box-set voor fans van de serie.
Het is natuurlijk niet voor het eerst dat de hele serie in één set verschijnt. Maar wat je nog nooit hebt gezien, is Friends in 4K. De serie is namelijk van ver voor de tijd van HD, laat staan 4K. Vanaf 25 september is Friends weer helemaal bij de tijd.
Friends - The Complete Series (4K Ultra HD Blu-ray) Image
Friends - The Complete Series (4K Ultra HD Blu-ray)
EUR239
Op voorraad
Koop op bol.
Voor een sitcom lijkt 4K misschien minder van belang dan voor bijvoorbeeld een actievolle film of serie. Maar overbodig is het ook weer niet, aangezien tv’s steeds groter worden. Als hij een flink groot scherm hebt, kan het best zijn dat je oude 1080p blu-rays van de serie een beetje lelijk worden opgeblazen als je ze op je huidige tv afspeelt. 

Waarom zou je nog een 4K blu-ray kopen?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je een box-set zou kopen van Friends, als je de serie ook kan streamen. Een groot voordeel van fysieke media dat vaak wordt aangehaald is dat als je het koopt, het ook van jou blijft. Streamingdiensten hebben nog wel eens de neiging om films en series ineens niet meer beschikbaar te maken.
Dat risico zal voor een geliefde serie als Friends niet zo heel groot zijn. Maar een ander voordeel is dat het beeld beter is. Zelfs als je streamingdienst 4K aanbiedt, is dat meestal met compressie. Daar heb je nauwelijks tot geen last van met een blu-ray.

Populair Nieuws

Laatste Reacties