Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX Review - Onvergetelijke reis door Disney-werelden

Review
zondag, 07 juli 2024 om 9:00
kingdom hearts 3 release datum drie dagen naar voren opgeschoven 145693
Fans van de Kingdom Hearts-serie kunnen hun geluk niet op, want de langverwachte HD-collectie is eindelijk gearriveerd op Steam. Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX bundelt maar liefst zes titels uit deze geliefde reeks, waaronder vier volledig speelbare games en twee films met opgepoetste cutscenes. Of je nu een doorgewinterde fan bent of een nieuwkomer in de wereld van Kingdom Hearts, deze collectie biedt een onvergetelijke ervaring.
Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX bevat zes titels uit de Kingdom Hearts-serie. De collectie bevat Kingdom Hearts Final Mix de originele Kingdom Hearts-game met extra content die voorheen alleen in Japan beschikbaar was. Daarnaast bevat het Kingdom Hearts Re of Memories, een tussenverhaal dat plaatsvindt tussen Kingdom Hearts en Kingdom Hearts II. Verder omvat de collectie Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix en Kingdom Hearts Re:coded

Een verwarrend verhaallijn

De Kingdom Hearts-games draaien om de avonturen van Sora, een dappere jongen die beschikt over een magisch wapen genaamd de Keyblade. Samen met zijn trouwe metgezellen Donald en Goofy reist Sora door verschillende werelden gebaseerd op klassieke Disney-films. Onderweg vecht hij tegen de duistere Heartless en Nobodies, terwijl hij op zoek gaat naar zijn verloren vrienden en het mysterie van Kingdom Hearts probeert te ontrafelen.
Het verhaal begint op de Destiny Islands, waar Sora woont met zijn vrienden Riku en Kairi. Hun vreedzame wereld wordt verwoest door schaduwwezens genaamd Heartless, waardoor Sora van zijn vrienden wordt gescheiden. Met de Keyblade als zijn wapen ontmoet hij Donald Duck en Goofy, die op zoek zijn naar hun koning, Mickey Mouse. Samen reizen ze naar verschillende Disney-werelden om de Heartless te verslaan, hun vrienden te vinden, en de balans tussen licht en duisternis te herstellen.
De serie breidt zich uit met vervolgen die dieper ingaan op het verhaal en de personages. In deze games worden thema's zoals vriendschap, licht versus duisternis, en de strijd voor het behoud van balans in het universum verkend. Sora en zijn vrienden leren belangrijke lessen over zichzelf en hun wereld, terwijl ze de unieke problemen van verschillende Disney-werelden oplossen.
Het eerste dat opvalt aan Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX is de ingewikkelde verhaallijn. Het verhaal springt tussen verschillende tijdperken en gebeurtenissen, wat het moeilijk maakt om alles te begrijpen, vooral voor nieuwkomers. In het begin kan het ook even duren voordat je doorhebt waar het naartoe gaat, omdat het spel begint op een eiland zonder duidelijke aanwijzingen over wat er gaat gebeuren. Na verloop van tijd wordt de samenhang wel duidelijker. Het zou daarom geholpen hebben als dit verhaal eerder duidelijk gemaakt werd, bijvoorbeeld door kleine hints.
Ondanks de complexiteit biedt de collectie genoeg informatie om het spel te begrijpen. Een ander voordeel van deze versie is dat verschillende games samen zijn gebracht, zodat je niet meer hoeft te wisselen tussen verschillende platforms zoals vroeger.

Besturing en beweging

De besturing in Kingdom Hearts kan soms frustrerend zijn, vooral door de onhandige camerabewegingen in de automatische modus en het lastig springen op bepaalde objecten. De camera draait automatisch, wat kan leiden tot ongewenste hoeken en desoriëntatie tijdens gevechten of het verkennen van omgevingen. Daarnaast is het invoeren van tekst een ander minpunt; je kunt geen toetsenbord gebruiken om bijvoorbeeld een naam in te typen, maar moet de pijltjestoetsen gebruiken.
Hoewel de games in deze collectie oorspronkelijk voor de PS2 zijn ontwikkeld, hebben ze een mooie visuele opknapbeurt gekregen. De achtergronden en textures zijn aangescherpt, waardoor de gedetailleerde omgevingen beter tot hun recht komen. De graphics zijn misschien niet hypermodern, maar ze hebben een charmante stijl die perfect past bij de magische sfeer van de Kingdom Hearts-wereld.

Conclusie

Al met al is de release van Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX op Steam uitstekend nieuws voor eigenaren van een Steam Deck. Deze collectie weet de essentie van de Kingdom Hearts-serie te vangen in een pakket dat zowel de nostalgie van oude fans als de nieuwsgierigheid van nieuwe spelers aanspreekt. Het biedt de mogelijkheid om deze geliefde serie eindelijk ook onderweg te ervaren of gewoon simpel op je PC, in een bundel die ongekend veel waar voor je geld biedt. De bundeling van meerdere games in één collectie vertegenwoordigt een enorme waarde en maakt het gemakkelijk om de volledige saga te beleven zonder tussen verschillende platforms te hoeven schakelen. Of je nu terugkeert naar de serie of deze voor het eerst ontdekt, Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX biedt een meeslepende en magische ervaring die je niet wilt missen.

7,5

Populair Nieuws

Laatste Reacties