De beste 2024 games op PS5 om naar uit te kijken

Article
donderdag, 25 januari 2024 om 15:00
beste ps5 games 2024 previewf1704382096
2023 was een fenomenaal jaar voor games, maar ook in 2024 staat er veel moois te wachten voor gamers. Ook op de PlayStation 5 is er genoeg om naar uit te kijken. Dit zijn de beste 2024 games op PS5 om naar uit te kijken.

Final Fantasy 7 Rebirth

We trappen het lijstje af met Final Fantasy 7 Rebirth, het vervolg op de remake die in 2020 verscheen. Waar die titel ten tijde van de coronapandemie spelers aan het beeld gekluisterd wist te houden met een verfrissende aanpak van hoe je een remake kunt maken van een titel uit 1997, moet het nieuwste deel veel meer vrijheid geven.
Vrijheid in hoe het verhaal verteld wordt en hoe je de spelwereld doorkruist natuurlijk. In de 2020-titel werd je vaak nog door gangen geleid en was je als Cloud niet bepaald vrij om Midgar te verkennen met open gebieden. Dat moet nu anders zijn.
Op dit punt van het verhaal in de 1997-game krijg je namelijk de volledige wereld om te verkennen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil en die krijgen spelers afgaande op de trailers.
Final Fantasy 7 Rebirth verschijnt op 29 februari exclusief voor de PlayStation 5.

Star Wars Outlaws

Star Wars Outlaws is de eerste Star Wars-game die Ubisoft voor zijn rekening mag nemen. De game wordt door Massive ontwikkeld, de studio achter The Division en Avatar: Frontiers of Pandora. Aan de Zweedse studio de taak de eerste (compleet) open wereld Star Wars-game te maken.
Respawn Entertainment gaf alvast een kleine indruk van hoe dit kan zijn met Cal Kestis, maar Star Wars Outlaws beweegt zich juist weg van de Jedi. In plaats daarvan volg je het verhaal van Kay Vess. Haar verhaal speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

"Met het gewone voetvolk aan de slag gaan in deze open wereldgame, kan de focus eindelijk wat verlegd worden van de Jedi die we al zoveel zien in het universum hier ver, ver vandaan." - Ralph Beentjes

Kay is een Han Solo-achtige antiheld die één van de grootste roven in de Outer Rim wil plegen. Onderweg landt ze op allerlei planeten, waaronder Tatooine en Akiva, terwijl ook nieuwe planeten geïntroduceerd worden.
Een specifieke releasedatum is er nog niet voor Star Wars Outlaws, al lekte Disney zelf recent dat eind 2024 wel eens aannemelijk kan zijn voor de game die op de PlayStation 5, Xbox Series X en PC verschijnt.

Rise of the Ronin

Een andere PS5-game die exclusief verschijnt is Rise of the Ronin, de nieuwe titel van Team Ninja. Deze open wereld game speelt als een actie-RPG en wordt door Sony zelf uitgegeven, wat betekent dat PlayStation zelf veel vertrouwen in de game heeft. Dat mag ook wel met een game van de makers van Nioh.
Rise of the Ronin speelt zich af in de 19e eeuw in de Edo-periode in Japan. De Boshinoorlog staat centraal, één van de meest duistere periodes in de geschiedenis van het land. Daarin trek jij met een zelfgemaakt personage ten strijde met je katana’s, paard en grijphaak.
Je hoeft niet bang te zijn dat de game net zo moeilijk is als Nioh, want Team Ninja heeft drie moeilijkheidsgraden toegevoegd. Voor de verandering zorgt het ervoor dat Soulslike-fans specifiek voor die moeilijkheidsgraad kunnen kiezen, terwijl minder ervaren spelers ook het verhaal kunnen ervaren.
Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart exclusief voor de PlayStation 5.

Black Myth: WuKong

2024 belooft een aantal gigantische games voor te schotelen met toffe werelden om te verkennen, maar de meest opvallende titel is wellicht Black Myth: WuKong. De nieuwe game van Game Science schotelt het verhaal van “The Destined One” voor dat gebaseerd is op het Chinese fantasieverhaal, Journey to the West.

"Met Black Myth: WuKong lijkt de Chinese studio het Westerse publiek te willen betoveren met een Chinees sprookje." - Luuc ten Velde

Dat betekent dat je als een mythische aap speelt die tal van gigantische, beestachtige wezens moet zien te verslaan en afgaande op onze preview tijdens gamescom 2023 kunnen die gevechten pittig worden. Toch doen de unieke stijl en de bloedmooie graphics vermoeden dat dit één van de parels van 2024 kan worden.
Black Myth WuKong verschijnt op 20 augustus op de PlayStation 5, Xbox Series X en PC uit.

Helldivers 2

De laatste van de 2024 games waarvan we zeker weten dat deze exclusief dit jaar voor de PlayStation 5 verschijnt, is Helldivers 2. De nieuwe game van Arrowhead is een bijzondere release gezien deze third-person shooter al jarenlang in ontwikkeling is en achter de schermen flinke veranderingen doormaakte.
Het eerste deel was immers een top-down shooter, maar voor de nieuwe co-op-ervaring op de PS5 kan het team schakelen naar een meer traditioneel cameraperspectief. Toch blijven de hardcore regels bestaan, wat betekent dat kogels ook standaard je teamgenoten kunnen raken in je strijd tegen gigantische monsters.
Arrowhead werkt al sinds 2016 aan de game en na acht jaar is de release dan eindelijk hier. De multiplayertitel komt overigens ook gelijktijdig op PC uit, iets wat voor games die door PlayStation zijn uitgegeven vrij uniek is.
Helldivers 2 verschijnt op 8 februari exclusief op de PlayStation 5.