Fallout-controverse niet besteed aan maker “het doet me niets”

News
woensdag, 24 april 2024 om 19:00
fallout serie lucy macneal
De Fallout-serie werd door de meeste fans goed ontvangen. Maar veel spelers voor wie Fallout: New Vegas de beste game in de reeks is, waren minder te spreken over de serie. Maar de regisseur van New Vegas houdt zich niet zo bezig met de controverse.
Let op: dit bericht bevalt lichte spoilers voor Fallout op Prime Video.
Veel fans van Fallout: New Vegas dachten na het zien van de serie dat de game niet meer canon was. In de serie is namelijk te zien dat heel New Vegas verwoest is en de jaartallen die daarbij gegeven worden lijken niet te kloppen met de tijdlijn zoals die wordt gegeven in New Vegas zelf. Inmiddels hebben verschillende belangrijke figuren bij Bethesda al aangegeven dat de game wel degelijk canon is.
Ook Josh Sawyer, de regisseur van New Vegas, heeft zich nu uitgelaten over de controverse. Hij begrijpt dat fans geïrriteerd zijn door de Fallout-serie, maar daar heeft hij zelf geen last van. Hij kan genieten van de serie wat New Vegas betreft "boeit het [hem] helemaal niet" wat er nu gebeurt, laat hij weten aan Rock, Paper, Shotgun.
Dat is omdat Sawyer de franchises waar hij aan werkt nooit ziet als iets dat van hem is. Zelfs de personages die hij verzint ziet hij niet als zijn eigendom. Hij heeft misschien zijn meningen over nieuwe toevoegingen aan Fallout, maar hij bewaart een bepaalde afstand.
Sawyer geeft toe dat hij wel eens iets ziet in Fallout en denkt “dat had ik anders gedaan”. Maar de franchise is niet van hem: hij was als het ware een gast bij het maken van New Vegas. Het is volgens hem niet gezond om te gehecht te raken aan zo’n project.

Gaat Fallout seizoen 2 naar New Vegas? 

Het kan trouwens zijn dat de Fallout-serie de controverse uiteindelijk achter zich kan laten. Het heeft er alle schijn van dat het inmiddels bevestigde seizoen 2 meer van doen heeft met New Vegas. Wie weet gaat de discussie liggen wanneer er meer details zijn over wat er precies met New Vegas is gebeurd.