Microsoft kondigt heel veel nieuwe games aan voor PC, Xbox en Game Pass

News
dinsdag, 30 april 2024 om 13:00
id at xbox
Microsoft heeft tijdens een speciaal event een groot aantal nieuwe games aangekondigd die allemaal naar PC, Xbox of Game Pass zullen komen. De eerste game is zelfs al meteen beschikbaar.
Tijdens een speciaal event samen met IGN heeft Microsoft een flink aantal nieuwe games getoond. Al deze nieuwe games komen bij de games die Microsoft al eerder tijdens een ID@Xbox event toonde. Dit zijn de games die aangekondigd werden:

33 Immortals

Deze game van Thunder Lotus is een co-op roguelike die je online kan spelen met maar liefst 33 spelers. De game biedt snelle pick-up-and-raid gameplay, zodat iedereen mee kan doen, onafhankelijk van skills.
33 Immortals komt naar Xbox One, Xbox Series X/S en PC en verschijnt meteen ook op Game Pass.

All You Need Is Help

Q-Games is geen onbekende in games-land. Van hun hand kwamen eerder de Pixeljunk games waaronder de briljante tower-defense game Pixeljunk Monsters.
Binnenkort kan je op Xbox en PC hun nieuwste game All you Need Is Help spelen. Dit is een multiplayer co-op puzzel spel waarin schattige fluffy kubussen samen moeten werken om hun doelen te bereiken. Ook deze game komt naar Game Pass,

Astor: Blade of the Monolith

Deze game van de hand van C2 Game Studio biedt snelle actie-RPG gameplay terwijl je je door hordes vijanden vecht. Vind een weg naar de Monolith, een eeuwenoude structuur die een enorme kracht herbergt. Kan jij de planeet redden? Astor: Blade of the Monolith komt naar Xbox en PC.

Centrum

Centrum wordt beschreven als een 'onbetrouwbare verhaalgedreven game'. Wat begint als een point-and-click adventure, blijkt al snel anders in elkaar te zitten. Dit is niet zomaar een game, deze game speelt met je psyche en speelt misschien zelfs wel met jou! Centrum komt naar Xbox Series X/S en PC.

Commandos: Origins

Wie al wat langer gamed kent wellicht Commandos nog. Deze stealth tactical game was een groot succes met een team van 6 verschillende commando's, die samen missies over de hele wereld tot een succes moesten brengen.
In deze Origins leer je hoe de groep zes commando's gevormd werd en tot een elite team werd. Deze game van Calypso Media en Claymore Game Studios komt naar Xbox en PC en zal meteen ook op Game Pass verschijnen.

Dungeons of Hinterberg

Ook Curve Games is een bekende naam. Zij publiceren de nieuwste game van Microbird Games voor Xbox en PC genaamd Dungeons of Hinterberg. Deze game speelt zich af in de Oostenrijkse Alpen. Daar doe je wat je het leukste vindt: naar beneden snowboarden!
Je lekkere runs worden afgewisseld met het doorzoeken van grotten waar je je zwaard en magische krachten mag gebruiken tegen de lokale bewoners. Een bijzondere combinatie, maar wij zijn geïnteresseerd. Dungeons of Hinterberg komt naar Game Pass. Inmiddels heeft Curve ook een releasedatum bekendgemaakt: de game zal uitkomen op 18 juli van dit jaar.

Fera: The Sundered Tribes

Deze game is een beetje vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de meeste andere games komt Fera alleen naar PC. De game, een open world co-op survival crafting RPG speelt zich af in een tijd na de apocalyps vol magie en eeuwenoude geheimen.
Enorme gevaarten heersen over het land en jij bent de enige die het ooit gelukt is een van hen te verslaan. Je wordt dan ook meteen verheven tot leider van je stam. Succes met het laten overleven van je volgelingen in deze vijandige wereld! Fera ziet er prachtig uit en wij zijn heel benieuwd hoe de game uiteindelijk wordt op PC.

Gamera Games

Gamera Games kondigde in één keer diverse games aan die allemaal naar Game Pass gaan komen. De games die zij presenteerden waren The Rewinder, Firework, Depersonalization, Keplerth en Volcano Princess, Gamera had meteen ook een leuke verrassing: The Rewinder is vanaf nu meteen speelbaar op Game Pass.

Hangry

Hangry liegt er niet om. Je bent een huurling met honger. Je jaagt op monsters, maar niet alleen met als doel om ze te verslaan, je eet ze op. Dat wat je opspaart kan je verkopen aan de lokale restauranthouder Goutra, dus het is zaak niet al je verkoopwaren op te eten. Hangry komt naar Xbox One en PC.

Humanity

Humanity was eerder al een groot succes op Sony's PlayStation waar het ook een VR-modus kende. Deze game, die nog het meeste weg heeft van een menselijke Lemmings, biedt een serie puzzels aan waarin je de mensheid naar het licht moet zien te leiden.
De mensheid is een beetje dom geworden, zonder begeleiding lopen ze gewoon rechtdoor hu dood tegemoet. Aan jou om ze op het rechte pad te houden. Humanity komt naar Xbox en PC en zal ook meteen op Game Pass verschijnen.

iii Showcase

Eerder in april hielden diverse indie-developers een triple-i showcase. Hierin werden ook diverse nieuwe indie-games getoond die naar Xbox zouden komen. De hele lijst van game die ook bij deze show voorbij kwamen is als volget:
 • 33 Immortals
 • Cat Quest III
 • Death Must Die
 • Flintlock: The Siege of Dawn
 • Kill Knight
 • Let’s School
 • Never Alone 2
 • Shadows of Doubt
 • Wizard of Legend 2
Een aantal games is inmiddels ook op Xbox verschenen:
 • Broken Roads
 • Brotato: Abyssal Terrors DLC
 • Dyson Sphere Program: Rise of the Dark Fog Stage II Update
 • My Time at Sandrock
 • Palworld: Arena Update
 • Ravenswatch: Fall of Avalon Update
 • Risk of Rain 2: Devotion Update
 • Vampire Survivors: Operation Guns DLC

Jackbox Naughty Box

De Jackbox gamepacks zijn inmiddels een bekend fenomeen. Ze bieden ieder een aantal kleinere (party)games gecombineerd tot één pakket voor een zacht prijsje. Met dit nieuwe pakket richt Jackbox zich voor het eerst op een puur volwassen publiek met een drietal edgy games. De inhoud van het pakket is nog niet bekend, dat volgt later deze zomer. Wie de nieuwe box in de gaten wil houden, kan dat hier doen.

Keylocker

Deze bizar ogende, kleurrijke game van Moonana wordt omschreven als een turn-based rythm JRPG. Dat lijkt een tegenspraak, maar we laten ons graag verrassen. Je speelt als een singer-songwriter die een regime moet uitschakelen dat muziek verbannen heeft. De makers refereren aan Mario & Luigi en Chrono Trigger als hun inspiratie, dus we mogen hier wel wat van verwachten. Keylocker komt naar Xbox Series X/S en PC.

Lost Records: Blook & Rage

Don't Nod kennen we vooral van de surrealistische adventure games en dat is hier niet anders. In Lost Records volg je vier vrienden die hun zomer samen doorbrengen met het draaien van muziek en vrienden worden.
Dan valt de vriendengroep ineens uit elkaar, om elkaar 27 later pas weer te zien. Wat is er gebeurd en hoe gaan ze om met het duistere geheim dat hen uit elkaar dreef? Lost Records komt naar Xbox Series X/S en PC.

Promise Mascot Agency

Waarom ben je de Yakuza uitgezet? Dat wil de hoofdpersoon Pinky ook wel eens weten. Verzamel mascottes, richt een heus mascotte agency op en werk aan je woedeuitbarstingen.

Stampede: Racing Royale

Pak Mario Kart en doe dat keer tien en je hebt Stampede. In deze kartracer neem je het op tegen 60 karters in een race tegen eliminatie. Met meer dan 400 items kan je je kart en jezelf helemaal aanpassen en over diverse tracks racen.

Sulfur

Sulfur combineert een first person shooter met role playing en roguelite elementen. Deze game is niet voor watjes, maar voor hardcore gamers. Wees slimmer dan je vijanden, vind schatten, maak je wapens sterker en duik dieper in het avontuur.

Tails of Iron 2: Whiskers of Winter

Na een zeer succesvol eerste deel was het natuurlijk wachten op een vervolg. In Tails of Iron 2 herrijst een oud gevaar in het Noorden. Als Arlo reis je door de uitgestrekte landen van het Noorden om de Dark Wings eindelijk voorgoed te verslaan. Jaag op enorme wezens, bouw je nederzetting op en ontdek een vreselijk geheim.

Times & Galaxy

Times & Galaxy is een bijzondere game die al snel op Xbox zal verschijnen. In deze game ben je een razende reporter die het dagelijkse leven van ruimtewezens vastlegt. Reis het zonnesstelsel door op zoek naar vreemde wezens en hun gewoontes. Times & Galaxy komt naar Xbox en PC.