Instagram en Facebook gebruikers kunnen nu chatten via gedeelde groepchats

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 14:30
insta4f1633013983
Vorig jaar heeft Facebook besloten om persoonlijke berichten op Instagram en Facebook Messengers samen te voegen. Nu heeft het bedrijf ervoor gekozen om groepschats aan te maken waarbij je je kan aansluiten ongeacht of je Facebook of Instagram gebruikt. Dat meldt Facebook via een blogpost.
Op zowel Instagram als Facebook heb je nog steeds dezelfde controle over wie jou kan bereiken. Met de opties kan je bepalen wie je wel of niet kunt bellen en berichtjes kan sturen. Facebook is al langer bezig om het platform zo veilig mogelijk voor iedereen te maken.
Voor de chats op Instagram en Facebook kan je nu ook thema's toevoegen voor je chats. Hierbij heeft Facebook ook gedacht aan Gen Z en ervoor gekozen om een 'Cottagecore Aesthetic' toe te voegen als thema. Er is ook een astrologie-thema waarbij je elke sterrenbeeld kunt gebruiken, dit komt samen met een Astrologie-kunstsuite en stickerpakket.

Watch Together functie

Instagram heeft ook de nieuwe functie 'Watch together' toegevoegd. Deze functie kan je gebruiken om samen een videochat te beginnen, je kan dan op een bericht klikken om zo vervolgens samen te kijken. Met deze functie kan je muziekvideo’s, tv-programma’s en films kijken.
Meerdere beroemdheden hebben gewerkt aan content voor deze functie door bijvoorbeeld virtuele concerten te geven. Ook heeft Cardi B haar eigen serie ontwikkeld voor Watch Together, genaamd 'Cardi Tries…'. In dit programma probeert ze steeds nieuwe gerechten uit, samen met de chefs Ramiro en Jaime.