Facebook ontdekt dat er al een bedrijf is genaamd Meta

News
donderdag, 04 november 2021 om 12:00
pexels thought catalog 2228555 2f1607588833
Facebook heeft afgelopen week haar naam veranderd in Meta, maar nu blijkt de naam al bezet te zijn door een computermerk.
Facebook heeft vorige week haar naam veranderd in Meta, maar er blijkt nu al een bedrijf te zijn genaamd Meta. Het bedrijf heet Meta PC en verkoopt computers, laptops en software. Volgens TMZ heeft Meta PC in augustus een handelsmerk aangevraagd, maar de naam wordt nu al iets langer dan een jaar gebruikt door het bedrijf.
Het handelsmerk voor de naam is nog niet verleend, dus Facebook kan de naam alsnog krijgen. Oprichters Joe Darger en Zack Shutt willen de naam geven aan Facebook als Mark Zuckerberg er minstens 20 miljoen dollar wil betalen voor de naam. Dit lijkt misschien duur maar de computerwinkel moet dan wel hun hele bedrijf rebranden, iets wat superduur is.
Meta PC heeft al een paar voordelen gehad door de naamsverandering van Facebook, zo hebben ze een groot aantal nieuwe volgers op hun social media-kanalen. Op het Twitter-account van Meta PC hebben de oprichters ook een meme geplaatst over de situatie. In de geplaatste meme zie je Zuckerberg met producten van Meta PC.

Focus op metaverse

Meta (Facebook) richt zich de laatste tijd veel op de metaverse, en vond het daarom ook gepast om haar naam te veranderen. Hiermee wil Zuckerberg ook laten weten dat het bedrijf veel groter is dan de social media-app. Verder zal Meta ook werken aan VR-headsets voor de metaverse, waarmee je games kunt spelen of vergaderen op afstand.

Populair Nieuws