Seksscènes in Game of Thrones grotendeels geïmproviseerd

News
donderdag, 04 november 2021 om 12:30
schermafbeelding 2019 10 29 om 212905f1631013773
Wie dacht dat seksscènes in Game of Thrones strak geregisseerd waren, heeft het goed mis. Veel seksscènes in Game of Thrones zijn flink geïmproviseerd, er kwam nauwelijks een goed geschreven script aan te pas.
Gemma Whelan, die de biseksuele vrouw Yara Greyjoy speelde, liet in een interview met The Guardian weten hoe de seksscènes in de populaire serie voorbereid waren. Ook vertelt ze hoe deze verliepen en hoe de scènes geregisseerd werden. In het interview komen overigens niet alleen de seksscènes ter spraken, maar ook andere onderwerpen. Whelan vertelde bijvoorbeeld dat ze op straat nauwelijks wordt herkend, wat ze opvat als een compliment.
Tijdens seksscènes in Game of Thrones werd door de regisseur soms gewoon gezegd: “Wanneer we GO zeggen, mogen jullie beginnen”, vertelt Whelan in het interview. Volgens de actrice was het soms 'een hopeloze puinhoop'. Puinhoop of niet, tussen de acteurs werd wel altijd gecheckt of er geen lijn overschreden werd. Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat iemand iets doet wat hij eigenlijk helemaal niet wil.

Seksscènes in Game of Thrones veelal ongepland

Whelan vertelt ook over een bepaalde scène in een bordeel, en hoe de makers die aangepakt hebben. “We hadden een scène in een bordeel, er was een vrouw die zo mager gekleed was dat we van tevoren al uitstippelden waar de camera moest beginnen en eindigen”, vertelde Whelan.
Een regisseur zal misschien zeggen: “Een beetje met de borsten spelen, en gaan”, maar dat vindt Whelan geen prettige manier van werken. Tijdens de beroemde seksscène van Whelan met acteur Alfie Allen, werden wel van tevoren plannen gemaakt door de regisseur over hoe de scène moest verlopen. Dat was volgens Whelan een stap in de goede richting. Ook andere actrices in Game of Thrones waren niet bepaald blij met de naaktscenes.

Populair Nieuws