Oculus Pro te zien in gelekte video van Facebook

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 8:30
oculus quest 2f1603363234
Er is een video gelekt waarin we de eerste beelden van de Oculus Pro VR-headset zien. De headset zal mogelijk door Facebook tijdens haar Connect-conferentie worden aangekondigd.
In een gelekte video zijn de eerste beelden te zien van de Oculus Pro VR-headset van Facebook, meldt The Verge. De video is gevonden op Reddit. In de video zie je een animatie van een vrouw die een zwarte headset op heeft. Met haar VR-headset neemt ze deel aan vergaderingen en speelt ze spelletjes.
Mogelijk wordt er een pro-versie van de Oculus Quest aangekondigd op 28 oktober, waanneer Facebook haar jaarlijkse Connect-conferentie heeft. Dit is het evenement waar Facebook doorgaans haar nieuwe VR-producten introduceert door. Het bedrijf is ook van plan om haar naam te veranderen, zodat het bedrijf zich meer kan focussen op haar visie van de Metaverse. Mogelijk horen we de nieuwe naam van het bedrijf op dezelfde conferentie.

Oculus Quest Pro vervroegd?

Er gaan al tijden geruchten rond dat deze VR-headset gaat komen, maar Andrew Bosworth, VP bij Facebook’s Reality Labs, zei eerder dit jaar nog dat een Oculus Pro dit jaar niet zal komen:
Later zei Bosworth nog eens dat een nieuwe VR-headset dit jaar "niet gaat gebeuren". Maar The Verge heeft van YouTuber BAsti564 vernomen dat er verwijzingen naar een mogelijke Oculus Pro te vinden zijn in recente Oculus Software. Hij voegde daaraan toe dat de gelekte video’s afgespeeld zullen worden bij de eerste installatie van de headset.