Facebook Messenger beperkt berichten doorsturen tot 5 ontvangers

News
vrijdag, 04 september 2020 om 9:15
facebook 1903445 1920f1633441471
Facebook stelt een limiet in op het aantal mensen waar je een bericht naar kunt doorsturen via Facebook Messenger. Berichten kunnen niet meer worden doorgestuurd aan meer dan vijf personen of groepen tegelijk. Het is de bedoeling dat het verspreiden van onjuiste informatie zo moeilijker wordt gemaakt.
Het doorsturen van berichten is één van de vele manieren waarop onjuiste informatie, nepnieuws en andere ‘schadelijke content’ snel kan worden verspreid. Facebook wil dit proberen tegen te gaan. De maatregel houdt verband met de vele onjuiste informatie over COVID-19 die rondwaart.
Behalve met COVID-19 heeft de maatregel ook te maken met aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Ook op politiek gebied worden namelijk veel onwaarheden via sociale media verspreid. Dat geldt niet alleen in de VS: Facebook laat weten ook te denken aan aankomende verkiezingen in andere landen, zoals Nieuw-Zeeland
Facebook wil dat Facebook Messenger een veilig platform is en kan daar geen virale misinformatie bij gebruiken. Een limiet op berichten doorsturen verlaagt de snelheid waarmee onjuiste informatie zich kan verspreiden. De hoop van Facebook is dat mensen die 'chaos willen veroorzaken, onzekerheid willen zaaien of onbedoeld kloppende informatie ondermijnen' op deze manier in bedwang gehouden kunnen worden.

Facebook Messenger niet de eerste

Het doorsturen van berichten werd eerder dit jaar ook al door Whatsapp aan banden gelegd. De dochteronderneming van Facebook wilde toen ook het verspreiden van onjuiste informatie over het coronavirus tegengaan. Daarmee maakte Whatsapp het onmogelijk om een vaak gedeeld kettingbericht met meer dan één persoon tegelijk te delen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties