Google past algoritme Google Maps aan door coronavirus

News
vrijdag, 04 september 2020 om 10:00
pexels ingo joseph 35969f1599205417
Veel mensen gebruiken Google Maps om op te zoeken waar ze heen moeten lopen of wat er in de buurt te vinden is qua activiteiten. De app wordt ook veel gebruikt voor de routeplanning met de auto. Google gaat het algoritme daarvan aanpassen door het coronavirus.
Klassieke routeplanners als TomTom en soortgelijke bedrijven hebben enorm veel concurrentie door Google Maps. Met de applicatie kunnen gebruikers immers gewoon gratis hun route plannen van punt A naar punt B. Een bedrijf als Google gebruikt de data van verschillende gebruikers ook nog eens om de ideale route te bepalen en een accurate time to arrive te bepalen.
Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Google alleen wel wat aanpassingen moeten maken aan het algoritme dat daarvoor verantwoordelijk is. Dat laat het Amerikaanse bedrijf weten in een blogpost.

Meer waarde aan recente data hechten

Het verbeterde algoritme gaat anders om met historische en recente data. Waar Google Maps voorheen veel historische data gebruikte om de snelste route te bepalen - onder andere op basis van waar en hoe laat er grote files staan - daar zal er nu meer gewicht hangen aan recente data. Omdat er nu minder verkeer is in veel landen, zal de data van de afgelopen twee weken een stuk accurater zijn dan voor de pandemie.
Recent heeft Google ook het algoritme van YouTube aangepast. Het video platform kan daarmee sneller herkennen welke video’s zich niet houden aan de regels en de video verwijderen voordat ook maar iemand de content ziet.