Facebook krijgt eindelijk Dark Mode, maar met mate

  Veel applicaties krijgen tegenwoordig een donkere modus, die vaak fijner voor de ogen is. Facebook bleef alleen achterlopen met het concept. De socialmediagigant komt nu eindelijk overstag, maar niet helemaal op de manier waarop iedereen had gehoopt.

  Het was al een beetje frappant. Instagram heeft al een Dark Mode gekregen en in de bètaversie van WhatsApp is de modus ook al beschikbaar, maar moederbedrijf Facebook had voor haar eigen applicatie nog geen donkere versie beschikbaar gesteld. Daar is nu verandering in gekomen, want Facebook krijgt eindelijk Dark Mode.

  Dark Mode voor Facebook Lite

  Daar moet wel een kanttekening bij geplaatst worden, want de functie is nog niet uitgekomen voor de normale applicatie van Facebook. In plaats daarvan heeft het bedrijf besloten om Dark Mode voorlopig alleen uit te brengen voor Facebook Lite. Deze versie van de app is voornamelijk bedoeld voor telefoons met tragere chipsets.

  Dat is opvallend te noemen, want met name telefoons met een AMOLED-scherm kunnen veel batterij besparen door donkere versies van applicaties te gebruiken. Laten die telefoons nu net de flagship telefoons zijn die de beste chipsets in huis hebben. We hopen dus dat Facebook de Dark Mode binnenkort ook uitbrengt op de normale applicatie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.