Google Maps SOS alerts waarschuwt je vanaf nu ook in het Nederlands

  Google Maps is al een behoorlijk uitgebreide app. Je kunt ermee navigeren, verkeersopstoppingen en flitsers zien en snelheidslimieten checken. De app gaat je met SOS Alerts vanaf nu ook in het Nederlands waarschuwen voor gevaarlijke situaties zoals stormen.

  In Nederland hebben we al een manier om noodsituaties massaal aan burgers door te geven. Met NL Alerts krijg je een push melding op je telefoon als er een noodsituatie ontstaat. Denk hierbij aan een ramp van flinke omvang.

  Voor lichtere situaties, zoals storm Dennis en Ciara krijg je deze melding niet, maar via Google Maps SOS Alerts zou dit wel al kunnen. Mits je de functie aan hebt staan natuurlijk. Vanaf nu kan dit ook in het Nederlands.

  SOS Alerts geen nieuwe feature

  De SOS-meldingen functie is door Google al in 2017 uitgerold en waarschuwen gebruikers onder andere voor extreem weer en natuurrampen. Dit is nu ook beschikbaar in het Nederlands in Google Maps en in de Google desktop app.

  De app waarschuwt je voor onheil in jouw omgeving als je je locatie deelt en geeft daarbij handige informatie. Denk hierbij aan noodnummers om te bellen of plekken waar je terecht kunt als dit nodig is. Op de kaarten van Google Maps word je live ook op de hoogte gehouden van verkeersinformatie die gerelateerd zijn aan het onheil zoals wegafzettingen. Je kunt je locatie ook delen met anderen en laten weten dat je veilig bent.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.