WhatsApp krijgt binnenkort eindelijk een donkere modus

    Vrijwel elke grote applicatie heeft tegenwoordig een donkere modus, maar opvallend genoeg lopen de apps van Facebook daarin achter. Instagram heeft gelukkig recent wel zo’n modus gekregen en het lijkt erop dat WhatsApp binnenkort ook aan de beurt is.

    Gebruikers van de beta-versie van WhatsApp zullen waarschijnlijk raar hebben opgekeken. In de testversie van de chatdienst is nu namelijk een nieuwe functie opgedoken om WhatsApp om te toveren in een donkere versie, dat meldt WABetaInfo.

    Wanneer de zogeheten Dark Theme is geactiveerd zal het gebruikelijke witte ontwerp van de applicatie veranderen naar donkere kleuren en de tekst wit worden, zodat alles nog steeds goed leesbaar blijft. In tegenstelling tot Instagram zal de functie dus niet gebonden zijn aan de systeeminstellingen.

    Wanneer de donkere modus ook beschikbaar wordt gemaakt in de normale versie van WhatsApp is nog niet duidelijk. Wij hopen in ieder geval dat de update snel zal komen, want op smartphones met OLED-schermen kan het voor flink wat energiebesparing zorgen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.