Zo stel je Dark Mode op Instagram in!

  Wil je dat Instagram als een gloednieuwe app aanvoelt door een andere kleurtje te kiezen als achtergrond? Dat kan, maar je moet maar net even weten hoe het werkt. Wij leggen je uit hoe je Dark Mode op Instagram in kunt stellen.

  Er zijn vandaag de dag maar weinig mensen die geen sociale media hebben. De populairste apps in Nederland zijn toch wel WhatsApp, Facebook, Twitter, TikTok en, misschien wel het beste paard van stal, Instagram. Wat velen misschien niet weten is dat je Dark Mode op Instagram kunt activeren en dus leggen wij je uit hoe je dat doet!

  Wat is Dark Mode voor Instagram?

  Voor wie niet bekend is met Dark Mode leggen we de feature nog even snel uit. Dark Mode is een feature die je vandaag de dag in vele apps terugvindt. Het betreft de mogelijkheid om de kleuren van je app (of soms zelfs telefoon of laptop) donker te maken. Vaak gaat het om donkere tinten zwart en grijs die de plek van felle, witte kleuren vervangen.

  Het resultaat is een subtieler ogend scherm dat voor sommigen prettiger is om te lezen. Aangezien je geen felle kleuren op je netvlies krijgt, is het prettiger voor je ogen om naar Dark Mode te kijken. Daarnaast bespaar je ook nog eens het leven van je batterij een beetje en dus kun je langer met je smartphone aan de slag.

  Dark Mode op Instagram instellen

  Het eerste wat je moet doen om Dark Mode op Instagram in te stellen is een controle van je besturingssysteem. Apple-gebruikers hebben iOS 13 nodig en Android 10 is vereist voor andere smartphones. Zodra je deze stap doorlopen hebt en je besturingssysteem in orde is, moet je naar de instellingen van je telefoon gaan.

  Vervolgens moet je naar het tabje ‘Achtergrond’ gaan (soms aangegeven als ‘Display’). Eenmaal daar kun je bij ‘Vooraf ingesteld thema’ (ook wel ‘Device theme) je telefoon op Dark Mode instellen. Je telefoon schakelt vervolgens over van thema en al snel zie je dat je hele telefoon op Dark Mode staat.

  Het nadeel van Dark Mode

  Dit is dan ook een vereiste als je Dark Mode op Instagram wilt gebruiken. De helpdesk van Instagram geeft dit zelf ook aan, dus daar moet je jezelf wel op instellen. Het is niet zo dat je de keuze hebt om alleen Dark Mode op Instagram aan te zetten. Apps als Google Kalender en YouTube worden ook direct omgezet naar een donker thema.

  Het moge dus duidelijk zijn dat Dark Mode voor een mooie, frisse uitstraling kan zorgen voor je telefoon, maar dat er tevens een nadeel aan de instelling zit. Laat ons in de reacties weten welke modus jij het prettigst vindt! Vergeet ook niet om XGN op Instagram te volgen voor dagelijks nieuwe specials, video's en exclusieve winacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.