Update - Zo maak je de meeste kans op een PS5 in de loting bij Coolblue!

Article
maandag, 15 februari 2021 om 16:00
reservar ps5f1600438482
We willen allemaal natuurlijk dolgraag een PS5 bemachtigen. Nu bekend is dat Coolblue waarschijnlijk een loting gaat doen om te beslissen wie een PS5 krijgt bij hun, geven wij wat tips hoe je de meeste kans maakt om te winnen.

Update - Toch geen PS5 loting bij Coolblue?

Het lijkt erop dat er toch geen loting voor de PS5 gaat plaatsvinden bij Coolblue, ondanks dat er vanochtend wel informatie over op de website stond. Via het officiële Twitter-account van de webshop heeft Coolblue nu aangegeven dat er toch geen loting zal worden georganiseerd.

Origineel bericht

Er zijn veel dingen die je kan doen om de meeste kans te maken op een PS5. Zo zijn er ontzettend veel telegramgroepen te vinden die tips aanbieden en alerts geven. Alerts voor een drop zijn alleen vrij nutteloos als de verkoop gaat via een loting waar je jezelf van tevoren voor moet inschrijven. Coolblue gaat nu waarschijnlijk aan de slag met een loting voor de PS5 en wij vertellen je hoe je de meeste kans kan maken om de felbegeerde console te bemachtigen.

Hoe gaat de loting in zijn werk?

Het is vrij onduidelijk hoe Coolblue het precies gaat organiseren, maar in de Tweet van journalist Ron Vorstermans komt naar voren dat mensen zich voor een donderdag in februari moeten aanmelden voor 12 uur in de middag. Daarnaast valt te lezen dat je jezelf kan aanmelden met maar één e-mailadres en wat lijkt op één telefoonnummer. Misschien denk je nu dat er geen manier is om je kans op een PS5 te vergroten bij de loting van Coolblue.
Toch zijn er een paar manieren om de meeste kans te maken op een PS5. Het is wel een beetje afhankelijk van hoeveel mensen je in je omgeving hebt die bereid zijn om zich in te schrijven voor een loting, maar proberen kan altijd. Toch zit er nog wel een kanttekening bij de loting die lichtelijk zorgwekkend is, maar daar komen we later op terug.

Familie en vrienden

Om de meeste kans te maken op een PS5 in de loting van Coolblue zal je het grotendeels van je familie en vrienden moeten hebben. Als zij zich allemaal inschrijven voor een PS5 vergroot jij je kansen gigantisch. Al die familieleden en vrienden hebben natuurlijk een eigen e-mailadres en telefoonnummer, dus tellen hun inschrijvingen mee.
Hier kan natuurlijk ook wel een probleempje voorkomen. Als jouw vrienden zelf ook nog geen PS5 hebben zullen ze natuurlijk eerst voor eigen gewin gaan als ze er één willen bemachtigen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je familieleden als zij ook heel graag een PS5 willen hebben uit de loting van Coolblue. Bekijk het positief, als één van je familieleden er een scoort heb je weer een extra reden om daar eens langs te gaan, al gooit het coronavirus natuurlijk wel wat roet in het eten.
ps5 liggendf1653392944

Scalpers liggen op de loer

Nu is er wel een kanttekening te maken waardoor je nooit de meeste kans zal hebben om een PS5 te bemachtigen in de loting van Coolblue. De reden is vrij simpel, een loting houdt scalpers namelijk niet tegen, het speelt ze alleen maar in de hand. Scalpers zijn namelijk al wel een aantal jaartjes actief in verschillende sectoren, waaronder voorwerpen van Supreme of, belangrijker, de sneakerwereld.
In de sneakerwereld gaan heel veel drops namelijk ook via lotingen. Hierbij gebruiken scalpers regelmatig bots die een gigantische hoeveelheid inschrijvingen produceren. Nou schiet je misschien te binnen dat je maar één inschrijving per e-mailadres en telefoonnummer mag doen en dat zoiets de scalpers misschien tegenwerkt. Dat werkt helaas niet zo om duidelijke redenen.
Telefoonnummers en Gmail accounts zijn namelijk gewoon te koop. Vaak betaal je een euro per stuk, dus als je 2000 accounts wil kost het al een aardig zakcentje. Probleem is alleen wel dat veel scalpers deze accounts en telefoonnummers al hebben gekocht, dus voor hun zijn het geen extra kosten en dus zullen ze met veel plezier heel veel inschrijvingen voor de PS5 loting van Coolblue invullen.
ps5 controllerf1592919068

Hoe het beter kan

De meeste kans op een PS5 bij de loting van Coolblue zal je dus nooit echt hebben door de scalpers. Lichtpuntje is dat de kans alsnog groter zal zijn dan het winnen van de jackpot in de Staatsloterij, maar dat zal voor velen toch een schrale troost zijn. Het beste systeem wat Coolblue eigenlijk zou kunnen invoeren voor hun PS5 drop is een first come - first served systeem waarbij je plaatsneemt in een rij.
Fanatieke concertgangers kennen dit systeem waarschijnlijk wel. Veel concertzalen gebruiken een soortgelijk systeem namelijk voor de verkoop van kaartjes. Zo zijn de mensen die er als eerste zijn als eerste aan de beurt en raakt de site niet overbelast. Vaak krijg je een timer in beeld te zien waarop staat hoe lang je nog moet wachten voordat je iets kan afrekenen. Je zou daardoor het hele lotingsysteem overslaan en dus kan een scalper niet massaal inschrijvingen erin gooien om de meeste kans op een PS5 te maken.
Ondertussen maakt het eigenlijk waarschijnlijk toch niet meer uit wat een website doet voor de verkoop van de PS5. Scalpers zijn doorgaans heel creatief in het vinden van maniertjes om de meeste kans te maken op de PS5. Vervolgens worden ze weer uitgescholden door een grote hoeveelheid mensen online en gaan ze klagen over alle negatieve aandacht die ze krijgen. Waarschijnlijk maak je de meeste kans op een PS5 door te wachten tot ze op volle capaciteit geproduceerd kunnen worden, maar dat lijkt nog wel even te duren.
Dit artikel is op 15 februari 2021 bijgewerkt.