Facebook en Instagram gooien ook videokwaliteit omlaag

News
dinsdag, 24 maart 2020 om 9:25
facebook 1903445 1920f1612968108
Om de druk op de bandbreedte af te nemen hebben verschillende diensten besloten om de videokwaliteit te verlagen. Facebook doet hier nu ook aan mee en gaat de videokwaliteit van haar eigen app en Instagram omlaag gooien.
Doordat veel mensen vanuit huis werk krijgen de internet-netwerken in Europa het zwaar te verduren. Een vergadering via videobellen kost immers een stuk meer bandbreedte dan simpelweg tegenover elkaar zitten in de vergaderzaal. Door alle thuiszittende studenten en scholieren wordt er ook veel beroep gedaan op social media en streamingdiensten.
Facebook heeft daarom besloten om de videokwaliteit van Facebook en Instagram de komende tijd te verlagen, dat laat de techgigant weten in een verklaring tegenover Engadget.

Niet het eerste schaap over de dam

Facebook volgt daarmee het voorbeeld van diensten die al eerder eenzelfde besluit hebben genomen. Zo werd Netflix als eerste gevraagd door de EU om de kwaliteit van haar video’s te verlagen en al snel volgden ook Amazon Prime Video en Disney+. Google heeft besloten om de video’s op YouTube standaard op SD te zetten, maar gebruikers kunnen nog wel handmatig de kwaliteit verhogen.