Update- Netflix verlaagt de kwaliteit van streaming wegens coronavirus

  Op verzoek van de EU verlaagt Netflix de komende 30 dagen de bitrate van haar diensten. Resultaat hiervan is dat het datagebruik van de dienst met 25 procent zal afnemen. Hierdoor hoopt het bedrijf bij te dragen aan een verlichting van de de druk op de netwerkcapaciteit binnen de EU.

  Netflix

  Nu vrijwel iedereen thuis zit in verband met het coronavirus loopt de druk op de internetcapaciteit op. Veel mensen moeten via videoconferencing contact houden op het werk, kinderen volgen school via videostreams of thuiswerk-applicaties en vrienden en familie houden onderling contact via videotelefoon. Diverse netwerkoperators in Europa hebben aangegeven dat de druk op hun netwerk sterk opliep. Daarop deed Europees commissaris Thierry Breton een oproep aan de streamingsdiensten om de kwaliteit van hun streams te verlagen.

  Update - Netflix NIET op SD kwaliteit, wel bitrate reductie

  Netflix heeft aan deze oproep gehoor gegeven. Niet zoals eerder vermeld door over te schakelen naar SD kwaliteit voor haar streams, maar door de bitrates van streams terug te dringen. Netflix verwacht hiermee aan het verzoek Thierry Breton te kunnen voldoen door datagebruik met ongeveer 25 procent te kunnen reduceren. De maatregel geldt voor de komende 30 dagen.

  Nog onduidelijk is of deze maatregel voor alle landen in de EU geldt. De Nederlandse operators hebben nog geen netwerkproblemen gemeld.

  Naar aanleiding van de gesprekken tussen Eurocommissaris Thierry Breton en Reed Hastings met het oog op de buitengewone uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt, heeft Netflix heeft besloten om de bitrates van streams in Europa gedurende 30 dagen te gaan verlagen. Wij schatten dat dit het Netflix-verkeer op de Europese netwerken met ongeveer 25 procent vermindert en tegelijkertijd een goede kwaliteit service voor onze abonnees garandeert.

  Woordvoerder Netflix

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.