Update- Netflix verlaagt de kwaliteit van streaming wegens coronavirus

News
vrijdag, 20 maart 2020 om 16:13
netflix logof1579597576
Op verzoek van de EU verlaagt Netflix de komende 30 dagen de bitrate van haar diensten. Resultaat hiervan is dat het datagebruik van de dienst met 25 procent zal afnemen. Hierdoor hoopt het bedrijf bij te dragen aan een verlichting van de de druk op de netwerkcapaciteit binnen de EU.
Nu vrijwel iedereen thuis zit in verband met het coronavirus loopt de druk op de internetcapaciteit op. Veel mensen moeten via videoconferencing contact houden op het werk, kinderen volgen school via videostreams of thuiswerk-applicaties en vrienden en familie houden onderling contact via videotelefoon. Diverse netwerkoperators in Europa hebben aangegeven dat de druk op hun netwerk sterk opliep. Daarop deed Europees commissaris Thierry Breton een oproep aan de streamingsdiensten om de kwaliteit van hun streams te verlagen.

Update - Netflix NIET op SD kwaliteit, wel bitrate reductie

Netflix heeft aan deze oproep gehoor gegeven. Niet zoals eerder vermeld door over te schakelen naar SD kwaliteit voor haar streams, maar door de bitrates van streams terug te dringen. Netflix verwacht hiermee aan het verzoek Thierry Breton te kunnen voldoen door datagebruik met ongeveer 25 procent te kunnen reduceren. De maatregel geldt voor de komende 30 dagen.
Nog onduidelijk is of deze maatregel voor alle landen in de EU geldt. De Nederlandse operators hebben nog geen netwerkproblemen gemeld.

Populair Nieuws