Nieuwe Dead by Daylight game van The Quarry-ontwikkelaar in de maak

News
zaterdag, 20 mei 2023 om 12:30
dead by daylight progreso cruzadof1622456011
Goed nieuws voor horrorfans: er komen nieuwe Dead by Daylight games aan, waaronder eentje van Supermassive Games, de ontwikkelaar van onder andere The Quarry.
Het is dit jaar zeven jaar sinds Dead by Daylight uitkwam. Reden voor Behaviour Interactive om nieuwe plannen te onthullen. Zo komt er niet één nieuwe Dead by Daylight game, maar twee. Een van deze games wordt gemaakt door Supermassive Games, de ontwikkelaar achter onder meer The Quarry en Until Dawn, die beiden zeer goed werden ontvangen. XGN gaf deze games respectievelijk een 8 en 9.8.
De studio is gespecialiseerd in het maken van verhalende horror games. Hoe de nieuwe Dead by Daylight game eruit ziet is nog niet bekend, maar we kunnen meer informatie voor het einde van het jaar verwachten.
De andere game wordt gemaakt door Midwinter Entertainment, een studio die vorig jaar werd overgenomen door Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive. De game van Midwinter betreft een multiplayer co-op game met thema’s als hebzucht en machtswellust. De games moeten een alternatieve kijk op de mysterieuze lore van de horrorgame geven.

Nieuw hoofdstuk Dead by Daylight

Naast twee nieuwe games krijgt de originele game ook een nieuw hoofdstuk, genaamd End Transmission. Het hoofdstuk bevat een nieuwe map, moordenaar en overlevende, genaamd Gabriel Soma, een technicus die de enige overlevende is van zijn bemanning. Zijn bemanning werd vermoord door een wezen genaamd de Singularity, een samensmelting van geherstructureerd organisch materiaal en machineonderdelen.
Behaviour Interactive werkt ook aan een strip samen met Titan Comics die in juni uitkomt. Titan Comics heeft eerder strips uitgegeven gebaseerd op games, namelijk Life is Strange, World of Warcraft en Bloodborne.
Daarnaast krijgt de game ook een film gemaakt door Blumhouse (Get Out) en Atomic Monster (M3GAN). De film heeft nog geen regisseur en scriptschrijver. Blumhouse CEO Jason Blum liet eerder aan Variety weten op zoek te zijn naar iemand die fan is van de game.