Epic Games geeft niet één maar twee gratis games weg!

News
donderdag, 03 maart 2022 om 17:00
epic gamesf1645113725
Epic Games vindt één game per week weggeven blijkbaar te weinig en doet er een schepje bovenop!
Al tijden geeft Epic Games via de Epic Store gratis games weg. Elke donderdag komt daar een nieuwe gratis game bij. Blijkbaar vond Epic dat niet langer genoeg, want deze maand krijgen we niet één maar twee gratis games in de Epic Games Store. En daar blijft het niet bij, Epic gaat ook in-game loot weggeven.
Deze week heeft Epic Games twee leuke remakes in petto van vroegere arcadegames. Black Widow Recharged is een doorontwikkelde versie van twin-stick shooter Black Widow. In deze opvolger van de klassieke arcadegame beweeg je als spin over een fijnmazig web en moet je met wisselende wapens en upgrades insecten uit je web zien te weren. De game kent zowel een leaderboard voor high scores in klassieke gameplay alsook een 30-tal challenges waarin de standaard gameplay volledig op zijn kop gezet wordt.
De tweede gratis game van Epic Games is een andere 'Recharged', namelijk Centipede Recharged. Centipede is wellicht een stuk bekender dan Black Widow. Ook hier neem je het op tegen diverse insecten, maar dit keer komen ze in de vorm van een veelpoot die van links naar rechts en terug beweegt, waarbij hij steeds lager komt. Aan jou om ze voor die tijd alle segmenten van de veelpoot geraakt te hebben. Centipede Recharged bouwt voort op de ouderwetse gameplay van Centipede maar biedt een veelheid aan powerups en naast de standaard gameplay ook 30 speciale challenges.
Bizonder is dat Epic Games zich ook waagt in de in-game loot. Andere stores, waaronder Sony en Amazon Prime doen dat al langer, maar ook Epic Games begint daar nu dus mee. Deze week biedt Epic Games een Epic Slayer Kit aan voor de free to play game Dauntless. Dauntless is een online action RPG van Phoenix Labs, opgericht door oud- RIOT Games ontwikkelaars. met deze Slayer Kit krijg je drie dagen VIP clubtoegang, valuta en andere voorraden waarmee je je progressie kan versnellen.

Black Widow Recharged en Centipede Recharged in de Epic Games Store

De gratis games in de Epic Games Store zijn een groot succes. Al jaren geeft Epic Games op deze manier gratis games weg en daar lijkt voorlopig ook nog geen einde aan te komen! Epic heeft al aangekondigd in ieder geval dit hele jaar nog door te gaan met de wekelijkse gratis games. Deze games zijn, in tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice helemaal gratis en blijven zonder enige abonnementsvorm van jou.

Epic Games houdt het niet bij het beschikbaar stellen van Black Widow Recharged en Centipede Recharged, ook de gratis game van volgende week is alvast bekendgemaakt. Vanaf 3 maart kunnen spelers namelijk Cities Skylines zonder kosten claimen!
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17:00 en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws