Nieuwe expositie over games onderweg naar museum

News
woensdag, 24 april 2024 om 8:00
the super mario bros movie ov st 9 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1681728197
Wil je meer over games weten zonder zelf te gamen? Dan kun je vanaf 5 oktober terecht bij Beeld & Geluid in Hilversum. Daar komt namelijk een nieuwe gaming expositie.
De tentoonstelling wordt in het leven geroepen door Power Unlimited, die eerder al een expositie had over haar 30-jarig bestaan. Ook die expositie was in Beeld & Geluid. Dat proefde kennelijk naar meer, want vanaf 5 oktober tot en met 3 november loopt de voorstelling Expeditie Gamewereld.
Zo staat op de website van PU het volgende:
‘Met deze expositie zetten we de mooiste, gaafste en meest iconische gamewerelden in het zonnetje en belichten we hoe ontwikkelaars ze tot leven brengen met oneindig veel passie en oog voor detail. Zo kijk je voor altijd anders naar al jouw favoriete gamewerelden.’

Expositie past goed bij het museum

Verder laat Karen Drost, museummanager bij Beeld &Geluid, weten dat de expositie goed past bij het museum:
‘In het Mediamuseum ervaar je de grote invloed die media hebben op ons dagelijks leven. Spelen in én met media is daar een belangrijk onderdeel van: van quizshows op tv tot de videogames van nu. Het onderwerp gaming past dan ook perfect in ons Mediamuseum.’
De expositie is bedoeld voor alle leeftijden, dus papa en mama’s met kids kunnen met een gerust hart heen.

Meer games in real life

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat er game-exposities in het land te bewonderen zijn. Zo zijn er al meerdere interessante tentoonstellingen geweest bij Storworld in Groningen, waaronder laatst een hele expositie over The Legend of Zelda.
Nu zijn wij benieuwd of jij weleens naar zo’n gaming tentoonstelling bent geweest. Laat het ons vooral weten in de reacties onder dit artikel.
Wist je dat je elke vrijdag trouwens kans maakt op mooie prijzen in onze Reageer & Win? Momenteel maak je kans op tickets voor een horrorfilm. Houd vooral deze pagina in de gaten.

Populair Nieuws