'F1 deal tussen Red Bull Racing en Porsche mogelijk van tafel'

News
maandag, 29 augustus 2022 om 13:30
max verstappen red bull f1 gp groot brittannief1656935396
Het leek een zekerheidje dat Red Bull Racing en Porsche zouden samen gaan werken, om een motor te maken voor het seizoen van 2026. Maar nu lijkt de deal mogelijk van tafel.
Hoewel er net nieuwe regels zijn geïntroduceerd voor de Formule 1, staan de volgende alweer gepland voor 2026. Dan draait het vooral om nieuwe motoren, die meer gericht zijn op het elektrische gedeelte van de krachtbron. Vanwege de nieuwe regels zijn Porsche en Audi geïnteresseerd om mee te doen aan F1, waarbij laatstgenoemde bedrijf afgelopen weekend officieel heeft aangegeven deel te nemen vanaf 2026.
Het was ook de verwachting dat Porsche tijdens de Grand Prix van België aan zou kondigen een deal aan te gaan met Red Bull Racing. Uit een uitgelekt document blijkt dat Porsche vijftig procent van het team wil overnemen. Volgens Auto, Motor und Sport zijn de onderhandelingen nu alleen vastgelopen.
Red Bull Racing twijfelt naar verluidt nu over de deal, omdat het vreest dat de invloed van Porsche te groot zou worden binnen het team. Volgens teambaas Christian Horner zijn er nog ‘veel details die opgehelderd moeten worden’.

Is er een alternatief voor Porsche?

Vanwege de twijfels voor Red Bull Racing, is het team nu op zoek naar een alternatief. De belangrijkste kandidaat daarvoor is Honda, de fabrikant die nog tot en met 2025 de motoren maakt voor het team, ondanks dat ze officieel te boek staan als RBPT (Red Bull Powertrains) motoren.
Honda heeft in 2021 besloten om officieel te stoppen met de Formule 1, omdat het bedrijf zijn carbon footprint wil verminderen. Sindsdien zit er alleen een nieuw bestuur bij Honda en overweegt het bedrijf om toch weer mee te doen aan F1. Aangezien RBR nu veel succes kent met de motoren van Honda, lijkt het geen verkeerd idee om de samenwerking voort te zetten.