Porsche wil de helft van Red Bull's F1 operatie overnemen

News
donderdag, 28 juli 2022 om 10:22
si202203110473 newsf1649344921
Het is een publiek geheim dat Porsche geïnteresseerd is om mee te doen aan F1 via Red Bull Racing. Nu blijkt alleen dat het autobedrijf maar liefst de helft van de operatie wil overnemen.
Dit seizoen zijn er grote veranderingen in de Formule 1 geïntroduceerd, maar in 2026 kunnen we nog een grote overhaul verwachten. Dan gaat het voornamelijk om nieuwe motoren die gebruikt zullen worden en het wordt hoogstwaarschijnlijk precies het soort hybride motor waar Porsche in gespecialiseerd is.
Dat de autofabrikant mee gaat doen aan F1 is nu al een paar maanden duidelijk, maar de manier waarop alleen nog niet. Daar is nu meer duidelijkheid over gekomen door een officieel document dat gepubliceerd is door de Conseil de la Concurrence van Marokko. Dat meldt Motorsport-Total.com. Uit het document blijkt namelijk dat Porsche van plan is om de helft van Red Bull Technology over te nemen.
Het gaat daarbij waarschijnlijk om Red Bull Powertrains, de nieuwe tak van Red Bull Racing dat motoren voor de Formule 1 gaat maken vanaf 2026. Met een gelijk aandeel in het bedrijf zouden Red Bull en Porsche evenveel zeggenschap hebben en een echte samenwerking aangaan.

Scheiding tussen Red Bull en Honda

Met de samenwerking tussen Red Bull en Porsche, zou de deal met Honda definitief van tafel zijn. De Japanse fabrikant heeft vorig jaar besloten om geen actieve sponsor meer te zijn in de Formule 1, maar werkt achter de schermen nog wel nauw samen met RBR om alles op rolletjes te laten lopen. Het team van Max Verstappen gebruikt immers nog steeds de motoren van Honda.
Er gaan bovendien geruchten dat het nieuwe bestuur van Honda weer wil terugkeren naar de koningsklasse van de motorsport. Een nieuwe samenwerking met Red Bull zou daarbij uiteraard ideaal zijn, maar dat lijkt nu dus geen optie meer te zijn.

Populair Nieuws