Valve lijkt het niet bij één Steam Deck te houden

News
maandag, 29 augustus 2022 om 13:00
headerf1649142918
De Steam Deck is niet de eerste keer dat Valve in de wereld van hardware duikt. Wel lijkt de draagbare PC een stuk populairder dan eerdere hardware van het bedrijf. Het lijkt er zelfs op dat Valve de Steam Deck gedurende meerdere generaties aan wil bieden.
De Steam Deck lanceert binnenkort in verschillende Aziatische landen en om de handheld PC daar goed te introduceren heeft Valve een speciaal boek gemaakt over het apparaat. Daarin staat van alles te lezen over het ontstaan van de Steam Deck. Maar het blijkt dat ook de toekomst wordt behandeld.
Valve schrijft dat het van plan is om de Steam Deck op te volgen met verbeteringen voor zowel hardware als software en meer versies van de Steam Deck op de markt te brengen. Dat zou kunnen betekenen dat er herziene versies van het apparaat op de markt komen, zoals andere console-makers dat ook vaak doen. Maar de plannen van Valve lijken groter: het bedrijf noemt steam Deck een “productlijn voor meerdere generaties”.
Dat is een heel verschil met eerder pogingen van Valve om door te breken op de hardware markt. De Steam Controller en Steam Machine zijn bijvoorbeeld zonder opvolger verdwenen. Die apparaten sloegen ook niet bijzonder goed aan, terwijl de Steam Deck vrijwel meteen massaal gepre-ordered werd en ook goed is ontvangen.

Waar kun je een Steam Deck kopen?

Een Steam Deck kun je alleen rechtstreeks bij Valve bestellen. De levering kan helaas even duren, want het bedrijf is nog steeds bezig om pre-orders te vervullen. Wel is de productie flink opgeschroefd en is de verwachte levertijd voor sommige klanten onlangs aanzienlijk vervroegd.