F1 22-game onthult coversterren

News
woensdag, 04 mei 2022 om 13:30
f1 22 racef1650554186
De nieuwe F1-game van Codemasters en EA is onlangs officieel uit de doeken gedaan. Met elke nieuw seizoen is het natuurlijk weer de vraag welke coureurs er op de cover mogen staan. Voor F1 22 hebben ondere andere Charles Leclerc, Lando Norris en Nederlands eigen Max Verstappen deze eer gekregen.
Codemasters en EA hebben bekendgemaakt dat de coverster van de F1 22-game Charles Leclerc is. Leclerc (die rijdt voor Scuderia Ferrari) is tevens EA Sports-ambassadeur. De rol van coverster deelt hij voor de standaard editie van de game met Lando Norris (McLaren) en George Russell (Mercedes).
Codemasters geeft aan er naar uit te kijken een diepgaande relatie op te bouwen met Leclerc. Het bedrijf wil het jonge talent van de Formule 1 eren en ziet Leclerc als een vormgever van het nieuwe tijdperk van de competitie. Gedurende het hele seizoen zal de ontwikkelaar met Leclerc samenwerken om “spelers [van F1 22] dichter bij de actie te brengen”.

Max Verstappen siert Champions Edition

Ook de cover van de Champions Edition van de game is onthuld. Daarop staat regerend kampioen Max Verstappen centraal, samen met voormalig kampioenen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Deze editie van de game verschijnt eerder dan de standaardversie en brengt extra content, waaronder een pakket gebaseerd op Miami.
F1 22 verschijnt op 1 juli. De game moet voor zowel grote fans als casual spelers toegankelijk zijn. Hij verschijnt voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S en PC.