Kan Max Verstappen nog F1-kampioen worden in 2022?

Article
woensdag, 27 april 2022 om 12:00
f1 max verstappen cockpitf1650619004
Max Verstappen heeft in het nieuwe Formule 1-seizoen nog niet het geluk aan zijn kant gehad, waardoor er een flink gat is met rivaal Charles Leclerc. Met zijn indrukwekkende race in Imola heeft de Nederlander het gat kunnen verkleinen, maar is Verstappen ook snel genoeg in droog weer om nog F1-kampioen te worden in 2022? Wij leggen die vraag voor aan de XGN redactie!

Chris

Ja natuurlijk heeft Max nog een kans om kampioen te worden. Er zijn pas vier races gereden en de achterstand op Leclerc is 'slechts' één uitvalbeurt. Positief is dat Max, áls hij de finish haalt, hij ook daadwerkelijk wint. Dat zal niet altijd zo blijven, maar het toont in ieder geval aan dat de auto's van Ferrari en Red Bull aan elkaar gewaagd zijn. Wat ook helpt is dat Perez zich dit jaar een stuk beter thuis lijkt te voelen in de RB, dus hij kan goed rugdekking geven, zoals de laatste wedstrijd goed te zien was. Ik heb voor dit seizoen gezegd dat Leclerc kampioen wordt en daar blijf ik nog wel even bij, maar het wordt nog heel lang heel spannend.

Luuc

Max Verstappen kan zeker nog kampioen worden, maar uiteraard kan het ook heel gemakkelijk allemaal fout gaan. Weersomstandigheden zijn, zoals we afgelopen weekend zagen, een grote factor die Verstappen kunnen helpen, maar ook hinderen. In de regen ging het voor de Nederlander nu erg goed, maar de grote vraag is nu of Verstappen het gat nu ook kan dichten op een droge baan. Als Ferrari nog steeds superieur blijkt op een droge baan, kan het heel snel met de titelkansen zijn gedaan.
si202204240345 newsf1650964877

Rox

Of Max Verstappen kampioen kan worden, hangt denk ik af van de fouten die Charles Leclerc gaat maken. En hopelijk zijn dat er nog een paar haha. Ik dacht eerder dat hij geen fouten maakte en dat daardoor het kampioenschap voor Max vrijwel onhaalbaar zou zijn, maar afgelopen weekend hebben we kunnen zien hoe dus óók Charles gewoon soms een fout kan maken. En dit was een hele dure. Het feit is ook dat Max, als zijn auto hem niet in de steek laat, gewoon keihard uithaalt. Hij is een soort Rico Verhoeven in zijn F1-wagen. Want op echte grote fouten hebben we hem nog niet kunnen betrappen. Dus kan het? Jazeker!

Ralph

Ik heb nooit het vertrouwen in Verstappen verloren, ook niet na het enorme gat dat is veroorzaakt door twee mechanische uitvalbeurten. We moeten niet vergeten dat we te maken hebben met het langste seizoen ooit in de Formule 1, met maar liefst 23 races. En zoals we vorig jaar hebben kunnen zien, kan én zal er van alles gebeuren. Dat heeft de Grand Prix van Imola ook nog eens bewezen. Charles Leclerc moet nu tijdens de titelstrijd leren om genoegen te nemen met wat minder punten en niet altijd voor P1 te gaan. Dat lesje heeft Verstappen al eerder geleerd. Het kampioenschap ligt dan ook helemaal open en is geef Verstappen een hoge kans om zijn titel te verlengen.