Extreem zeldzame controller wordt binnenkort geveild

News
woensdag, 10 juli 2024 om 11:00
deze snes games voor nintendo switch online hopen wij als eerste te zien 153529
Bijzondere gaming-items, zoals ongeopende games en zeldzame hardware, willen nog wel eens wat waard zijn. Een voorwerp dat niet meer zou moeten bestaan kan dan ook veel opleveren. Binnenkort gaan we dat misschien weer zien met een Nintendo PlayStation controller.
Tegenwoordig kennen we Nintendo en PlayStation als aparte merken. Maar wie wat weet over de geschiedenis van games weet misschien al dat de PlayStation eigenlijk een samenwerking zou zijn tussen Nintendo en Sony. Toen Nintendo zich uit die samenwerking terugtrok, besloot Sony de PlayStation toch te maken, waarmee de hele consolemarkt flink veranderde.
Voor zover bekend zijn de prototypes van de Nintendo PlayStation vernietigd, maar blijkbaar zijn er een paar ontsnapt. In 2020 werd één van deze consoles geveild voor 360.000 dollar. het blijkt nu dat er toch nog meer Nintendo PlayStation-hardware rondzwerft, want Heritage Auctions heeft nu een losse controller voor de console in handen.
Die controller zal mensen die vroeger een SNES hadden bekend voorkomen: de Nintendo PlayStation gebruikte praktisch dezelfde controller als de SNES. Opvallend aan deze controller is dat de woorden “Sony” en “PlayStation” erop zijn gedrukt. Maar het Logo is dat van de SNES en niet het PlayStation-logo dat we tegenwoordig kennen.

Waar komt de Nintendo PlayStation controller vandaan?

Het is zeldzaam dat er iets opduikt van deze gecancelde console. Voor zover bekend zijn de console en controller die in 2020 werden geveild de enige andere Nintendo PlayStation-hardware die nog bestaat. Waar deze controller vandaan komt meldt Heritage Auctions niet.
Vermoedelijk zal er uiteindelijk een flink prijskaartje aan de controller hangen. We gaan snel genoeg merken of dat ook echt zo is, want het bieden begint op 2 augustus en de veiling sluit op 24 augustus. Of de controller werkt is trouwens onbekend: het is vrij lastig om de juiste console te vinden om hem op te testen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties