Update - Nintendo Playstation te koop op site veilingshuis

  Ja, je leest het goed, een Nintendo Playstation. Het unieke prototype is nu verkrijgbaar bij Heritage Auctions. Het prijskaartje dat er momenteel aanhangt is alleen wat minder leuk.

  Heritage Auctions

  Update - Nintendo PlayStation verkocht voor recordbedrag

  De Nintendo PlayStation is verkocht voor een bedrag van 360.000 dollar verkocht aan Greg McLemore, de oprichter van Toys.com. Hoewel het prototype nooit op de markt verscheen, zou het prijskaartje vandaag de dag goed zijn voor ongeveer 315.000 euro. De nieuwe eigenaar van het bijzondere prototype won de veiling van andere verzamelaars, waaroner Palmer Luckey, de CEO van Oculus VR.

  Het oorspronkelijke bericht volgt hieronder.

  De Nintendo PlayStation stamt uit een tijd dat Sony graag wou inspringen in de consolemarkt, maar niet wist hoe ze dit moest doen. Sony koos toen voor een samenwerking met Nintendo, die al wel wat ervaring had en zo werd de Nintendo PlayStation geboren. Inmiddels zijn zowel Sony als Nintendo twee giganten en, niet te vergeten, rivalen op de consolemarkt.

  De samenwerking tussen de twee giganten liep op gegeven moment mis en daarom zag de Nintendo PlayStation nooit het daglicht. Dit is blijkbaar de laatste van zijn soort. Van de oorspronkelijk 200 prototypes is alleen deze nog over. De oorspronkelijke eigenaar van deze Nintendo PlayStation was dan ook Olaf Olafsson, oud-CEO van Sony Computer Entertainment.

  Wat maakt de console bijzonder?

  De Nintendo PlayStation is een soort van rare combinatie van de eerste PlayStation en de SNES, dit kun je ook terugzien in het design. De console heeft een opening voor Super Famicom en Super Nintendo games. Waarmee de console voorliep op zijn tijd was een CD-ROM Drive. Toen de console werd gevonden in 2009 was deze helaas kapot. Benjamin Heckendorn, een youtuber bekend van het repareren van consoles, had de Nintendo PlayStation gevonden en volledig gerepareerd.

  Hoewel het apparaat perfect werkt en je er waarschijnlijk een paar uurtjes goed plezier aan kan beleven, moet je er wel aardig wat voor over hebben. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod namelijk op $360,000 en dat is nog zonder de 20% fee die het veilingshuis er uiteindelijk nog bij rekent. Aan de andere kant heb je wel een uniek stukje geschiedenis uit de gamingwereld. Daarbij komt ook nog dat het de laatste van zijn soort is, dus de waarde zal waarschijnlijk alleen maar stijgen.

  Al met al klinkt het dus wel als een goede deal, wie van jullie gaat de Nintendo PlayStation kopen?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.