Game Pass op de schop: Prijs omhoog en niet meer Day One voor iedereen

News
woensdag, 10 juli 2024 om 10:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
Het hing al even in de lucht, maar het is nu werkelijkheid geworden: Game Pass gaat flink op de schop. Niet alleen gaat de prijs omhoog, de verschillende abonnementsversies veranderen en first party games komen niet langer naar alle abonnementsvormen.
Microsoft zat de laatste tijd flink in de maag met Game Pass. Al jaren belooft de softwaregigant dat games van Microsoft's eigen studios meteen bij de lancering op Game Pass zullen verschijnen. Met de overname van Activision Blizzard en diverse andere studios is het potentieel aantal releases drastisch toegenomen, niet in de minste plaats met de jaarlijkse mega-hit Call of Duty.
Veel gamers keken dan ook likkebaardend uit naar de releasedatum van Call of Duty Black Ops 6 dit najaar. Microsoft wilde de oude belofte niet breken, maar zag ook met lede ogen een enorme potentiële inkomstenbron verdampen. Toch beloofde Microsoft nog niet zo lang geleden dat óók Call of Duty 'gewoon' op Game Pass zal verschijnen.
Nu blijkt de vork toch iets anders in de steel te zitten: vanaf september komen games van Microsoft Game Studios niet langer naar de goedkopere Game Pass abonnementen, maar alleen nog naar Game Pass Ultimate. Dat is niet de enige wijziging die Microsoft doorvoert. Het bestaande Game Pass for Console vervalt voor nieuwe abonnees. Daarvoor in de plaats komt Xbox Game Pass Standard.
Huidige abonnees kunnen overigens hun abonnement gewoon blijven gebruiken. Zolang zij automatisch vernieuwen aan hebben staan, blijft hun huidige abonnement gelijk. Wel komt er een einde aan het jarenlang vooruit abonneren: een abonnement kan vanaf 13 september nog maximaal dertien maanden in de toekomst verlengd worden.

Xbox Game Pass Standard de nieuwe standaard

Nieuwe abonnees kunnen vanaf vandaag geen Game Pass for Console meer afsluiten. Voor hen is nu Xbox Game Pass Standard beschikbaar. Dit abonnement is grotendeels vergelijkbaar met het oude Game Pass for Consoles, maar dan mét online multiplayer en zonder Day One releases.
Voor console gamers zijn er nu de volgende opties:
  • Xbox Game Pass Ultimate: een uitgebreide bibliotheek van honderden games, inclusief EA Play, Cloud gaming, Day One releases en met online gaming. Van 14,99 naar 17,99 euro per maand.
  • Xbox Game Pass Standard: een uitgebreide bibliotheek van honderden games, zonder Day One releases en met online gaming. De prijs van Xbox Game Pass Standard is voor de Verenigde Staten bekendgemaakt als 14,99 dollar, wat voor Nederland waarschijnlijk 14,99 euro per maand betekent.
  • Xbox Game Pass Core: een selectie van 25 games uit de Game Pass bibliotheek en online gaming. Van 59,99 euro per jaar naar 69,99 euro per jaar.
PC gamers hebben nog steeds de volgende optie:
  • PC Game Pass: van 9,99 euro naar 11,99 euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties