Ex-topmensen Ubisoft gearresteerd voor seksuele intimidatie

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 17:30
ubisoft logof1640337298
In 2020 werden een aantal topmensen ontslagen bij Ubisoft, voor vermeende misstanden. Nu zijn er maar liefst vijf ex-topmensen van het Franse bedrijf gearresteerd voor seksuele intimidatie.
De laatste jaren heeft Ubisoft er een slechte reputatie op nagehouden onder (voormalige) werknemers. Er zouden namelijk flink wat misstanden zijn bij de Franse uitgever, met name bij de top. In korte tijd werden er dan ook meerdere topmensen ontslagen bij het bedrijf en werd een grootschalig onderzoek uitgevoerd.
Uit de conclusie van dat onderzoek blijkt dat er inderdaad veel misstanden hebben plaatsgevonden bij Ubisoft. Vijf ex-topmensen van Ubisoft zijn nu namelijk gearresteerd voor seksuele intimidatie, dat meldt de Franse publicatie Libération.
Onder de arrestanten zouden zich Serge Hascoët en Tommy Francois bevinden, respectievelijk de Chief Creative Officer en VP of Editorial and Creative Services bij Ubisoft. Beiden verlieten Ubisoft in 2020 na een reeks klachten over seksuele intimidatie.

Door wie wordt het onderzoek uitgevoerd?

De arrestaties zijn uitgevoerd op bevel van het openbaar ministerie in Parijs, nadat er tegelijkertijd klachten binnenkwamen van de Solidaires Informatique vakbond en twee slachtoffers. Sindsdien zijn er in het onderzoek getuigenissen verzameld van ongeveer vijftig voormalige en huidige werknemers bij Ubisoft. Volgens Maude Beckers, de advocaat van de slachtoffers, is er ‘systematisch seksueel geweld aan het licht gekomen’.
Een woordvoerder van Ubisoft heeft aan IGN laten weten dat er geen informatie met het bedrijf is gedeeld over de arrestaties en kan daarom geen commentaar geven.