Yves Guillemot biedt opnieuw excuses aan voor misstanden bij Ubisoft

News
vrijdag, 11 september 2020 om 14:30
ubisoft logof1640337298
Ubisoft, de bekende Franse ontwikkelaar en uitgever van games als Assassin's Creed en Watch Dogs, heeft opnieuw haar excuses aangeboden voor een aantal grote misstanden binnen het bedrijf.
Een aantal maanden geleden kwamen er een heleboel verschillende verhalen naar boven over grote namen bij Ubisoft in negatieve zin. Het ging hierbij om dingen als racisme, aanranding en zelfs verkrachting op verschillende plekken binnen het bedrijf.
In juli 2020 leek Ubisoft eindelijk schoon schip te maken naar aanleiding van de beschuldigingen. Serge Hascoet, de tweede man bij Ubisoft en één van de personen die veel beschuldigd was, nam ontslag. Dit was een stap in de goede richting. Toen ook Cecile Cornet en Yannis Mallat, twee andere grote namen binnen het bedrijf, het bedrijf verlieten leek het helemaal de goede kant op te gaan. Ook gaf algemeen directeur en mede-oprichter Yves Guillemot aan dat het bedrijf echt tekort was geschoten op het gebied van werkenemers beschermen tegenover situaties binnen het bedrijf.

Opnieuw excuses van Guillemot

Afgelopen donderdag plaatste Ubisoft een video op haar Twitter-kanaal waarin Yves Guillemot opnieuw zijn excuses aanbiedt. Hij adresseert opnieuw de problemen van de laatste zomer en biedt opnieuw zijn excuses aan voor alle mensen die slachtoffer waren van de acties van zijn medewerkers. Ook geeft Guillemot aan dat Ubisoft grote stappen heeft genomen om alle misstanden binnen het bedrijf op te lossen.
Een ander ding waar Ubisoft veel commentaar op kreeg is dat het bedrijf erg veel blanke mannen in dienst heeft en volgens velen te weinig diversiteit. Ook hierop reageert Guillemot. Hij geeft aan een plan opgesteld te hebben, waarin hij in de komende vijf jaar één miljoen euro investeert in het verbeteren van de diversiteit binnen het bedrijf.