ESL Pro League verbiedt esports-teams met banden met Russische regering

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 11:30
pexels soumil kumar 735911f1620120564
Esportorganisator ESL heeft aangekondigd dat individuen of teams die ‘duidelijke banden met de Russische regering hebben’ worden uitgesloten van deelname aan de Pro League-evenementen. Ook worden alle competities die gepland staan in de Gemenebest van Onafhankelijke Staten stilgezet.
‘’We zijn allemaal geschokt en bedroefd door de Russische invasie van Oekraïne en hopen op een snelle en vreedzame solutie,’’ schrijft de ESL in een verklaring op zijn site. De organisatie geeft aan te doneren aan UNHCR en betaald verlof te regelen voor zowel getroffen werknemers als werknemers die humanitaire hulp bieden.
Daarnaast kondigt het bedrijf ook aan dat alle organisaties ‘met duidelijke banden met de Russische regering, inclusief individuen of organisaties die getroffen worden door vermeende of bevestigde EU-sancties in verband met het conflict’ niet mogen deelnemen aan de Pro League. ESL zegt te geloven dat twee Russische esports teams getroffen zullen worden: Virtus.pro en Gambit.

Individuele spelers mogen deelnemen

ESL geeft wel aan te erkennen dat individuele spelers ‘niet medeplichtig zijn aan deze situatie, en we denken niet dat het bij esports past om aan hen sancties op te leggen’. Virtus.pro- en Gambit-spelers mogen aan evenementen meedoen, maar alleen ‘onder een neutrale naam, zonder hun land, organisatie of de sponsors van hun teams op hun kleding of anderszins te vertegenwoordigen.’
Alle competities die gepland staan in de regio van de Gemenebest van Onafhankelijke Staten, waaronder Azerbeidzjan, Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Moldavië, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oezbekistan en Oekraïne, worden stilgezet. Deze evenementen zouden volgens het bedrijf ‘op een later tijdstip’ plaatsvinden.

Meer bedrijven nemen maatregelen

ESL Pro League voegt zich met deze beslissing toe aan een lang rijtje van bedrijven die maatregelen nemen tegen Rusland. Eerder deze week besloten grote studio’s als Disney, Warner Bros. en Sony om voorlopig hun films niet te tonen in Russische bioscopen en stopte Apple per direct met de verkoop van zijn producten in het land. Ook EA liet deze week weten dat alle Russische nationale teams en clubs uit FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Online en NHL 22 verwijderd worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties