Er is geen haast om van deze populaire game een serie te maken

News
donderdag, 11 april 2024 om 15:30
45219 skyrim legendary edition online verschenen
Films en series gebaseerd op games zijn steeds vaker ook goed. De nieuwe Fallout-serie krijgt bijvoorbeeld lovende kritieken. Betekent dat dat er nu gelijk andere Bethesda-franchises in de rij staan om een serie te krijgen? Nee, zegt Todd Howard.
De Fallout-serie lijkt een succes te worden, in ieder geval bij critici. Gezien de populariteit van de games zal het niet als een schok zijn gekomen dat er een serie in de maak was. Maar Bethesda-baas Todd Howard laat weten dat hij films en series juist heel lang heeft tegengehouden (via IGN).
Hij zegt zeker een decennium lang nee te hebben gezegd tegen elke poging om van Fallout een serie of film te maken. Dat veranderde pas toen hij Jonathan Nolan ontmoette. Howard was enorm fan van Nolans werk aan bijvoorbeeld Westworld en de films van zijn broer Christopher Nolan.
Uiteindelijk leidde dat ertoe dat Howard het idee van een Fallout-serie aan Nolan voorlegde. Hij is heel blij met het resultaat, maar dat betekent niet dat hij van plan is om Nolan de sleutels te geven voor alle Bethesdsa-franchises. Een Skyrim/Elder Scrolls-serie komt er voorlopig niet.

Elder Scrolls serie mag geen verplichting zijn

Er wordt niet aan een dergelijke serie gewerkt, ondanks dat The Elder Scrolls ook een franchise waarvan men al jaren vraagt of ze er een film of serie van mogen maken. Maar Howard wil niet dat een Elder Scrolls serie gemaakt wordt uit een soort gevoel dat zo’n serie moet bestaan omdat de franchise populair is en er geld te verdienen is met een serie.
Howard zegt niet dat er nooit een Elder Scrolls serie komt: de toekomst kan hij niet voorspellen. Maar het moet niet geforceerd zijn. Als een kans om het te doen “klikt” zoals de samenwerking met Jonathan Nolan klikte, is een andere Bethesda tv-serie mogelijk, maar er staat niets op de planning.