'Er is een plan om Sony's Spider-Man universum aan MCU te koppelen'

News
woensdag, 02 juni 2021 om 9:30
5 redenen waarom tom holland een geweldige spider man is 152435 1f1668169070
Spider-Man is al een paar films geleden verschenen in de MCU, maar daar wil Sony het niet bij laten. Volgens Sony is er dan ook een plan om het Spider-Man universum aan de MCU te koppelen.
Hoewel er veel superhelden onder de naam Marvel vallen, kunnen ze niet allemaal verschijnen in de Marvel Cinematic Universe. Soms komt dat door verschillende tijdlijnen, maar het grootste probleem is dat de rechten bij verschillende studio’s liggen. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom de X-Men niet in de MCU zijn verschenen en ook de lange afwezigheid van Spider-Man.
Daar is een aantal jaar geleden voor de geliefde spinnenman in ieder geval verandering in gekomen, maar Sony wil haar superheld wat vrijer laten slingeren tussen bij universums. Sanford Panitch, de president van de Sony Pictures Motion Picture Group, laat aan Variety weten dat er een plan is om Sony’s Spider-Man universum en het MCU met elkaar te verbinden. En dat moet gebeuren met Spider-Man: No Way Home.

Wat vindt Marvel van het plan?

Natuurlijk is Sony maar één kant van het verhaal, want Marvel en Disney zijn uiteindelijk de partijen die over de MCU gaan. Volgens Panitch moet dat geen probleem zijn, omdat ze bij Sony ‘een uitstekende relatie hebben met Kevin Feige’. De grote baas bij Sony Pictures ziet in ieder geval veel potentie voor een tie-in met het universum van Marvel.
Spider-Man: No Way Home moet in december dit jaar nog uitkomen en laat waarschijnlijk een aantal bekende villains terugkeren. Zo lijkt een rol voor Doc Ock een zekerheidje en mogelijk zal Willem Dafoe ook weer in de schoenen stappen van The Green Goblin.

Populair Nieuws